- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jelenin trener se oglasio posle nepravde i pozvao Novaka u pomoć: „Sistem ne funkcioniše“

© AP Photo / Jim RassolJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
Pratite nas
Jelena Ribakina, teniserka ruskog porekla koja igra pod zastavom Kazahstana, odlučila je da se povuče sa turnira u Tokiju zbog zdravstvenih problema, međutim odluci je prethodila i nepravda koja joj je učinjena jer nije oslobođena u prvom kolu. Povodom situacije oglasio se i Stefano Vukov, Jelenin trener, koji je pozvao i PTPA da reaguje.
Sa punim pravom Jelena Ribakina bila je ljuta kada je videla da će u prvom kolu imati protivnicu umesto da bude slobodno, jer su umesto nje to slobodno kolo dobile Marija Sakari i Karloin Garsija.
Kao razlog navodi se izmena pravila prema kojem se prednost daje teniserkama koje moraju da prođu dugačak put, što su Sakari i Garsija uradile jer su u Tokio stigle iz Meksika gde su igrale završnicu tog turnira.
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
SPORT
Ukrajinka nastavlja po starom – novi ružan gest motivisao Ruskinju da je „pošalje kući“ /video/
Međutim, do pred sam početak Ribakina nije bila obaveštena o toj izmeni, a potom joj je oduzeto da bude slobodna iako je treći nosilac na tom turniru. Zbog cele situacije oglasio se i Stefano Vukov, trener Moskovljanke.
„Samo da razjasnimo, nema objašnjenja šta je tačno slobodno prvo kolo. Šta ovo znači? Da li dodajemo slobodna prva kola da bismo pomogli igračima koji igraju? Ili da oduzmemo zarađeno slobodno kolo? I zar samo rangiranje nije znak učinka? Prošle godine smo došli sa finala u Evropi i igrali u Japanu dva dana kasnije“, napisao je Vukov koji je istakao da je i Ribakina prošle sezone morala da putuje sa jednog kraja sveta na drugi.
Jasno je Vukov istakao da sistem koji VTA sprovodi ne funkcioniše i zato je u pomoć pozvao PTPA, organizaciju koju je osnovao Novak Đoković, a koja za cilj ima da pomaže igračima često baš u ovakvim slučajevima.
„Problem je uvek isti nedostatak komunikacije. Ovo će takođe važiti od Tokija 500 do Pekinga 1000 sledeće nedelje. Četiri teniserke biće nagrađene s slobodnim prvim kolom. Većina teniserkise već kvalifikovala za finalni Masters pa iz kog razloga bi uopšte trebalo da se takmiče pre Kankuna? Razlog je taj što je većina turnira obavezna, a igračima se daju kazne ako se ne takmičite na njima. Igrači uvek plaćaju posledice. Sistem ne radi. Marketing je užasan jer svi možete da vidite da se Elena kvalifikovala pre nekoliko nedelja, a baš juče je VTA odlučio da objavi nešto. Potrebna nam je transparentnost. Svi igrači moraju da razumeju šta se dešava. Prestanite da krivite igrače za greške koje je napravio sam sistem“, napisao je Vukov koji je uz poruku priložio i profil PTPA na društvenim mrežama kako bi i ta organizacija videla objavu.
Ribakina je izrevoltirana sistemom i prilikom povlačenja sa turnira u Tokiju najavila je da će tek progovoriti o VTA organizaciji.
„Kao teniserka želim da dam sve od sebe na terenu i trenutno moje telo nije spremno za to. Zato sam odlučila da poslušam svoje telo i da se povučem sa turnira... Tema VTA je druga tema o kojoj imam svoje mišljenje i jasno ću ga izneti u budućnosti”, poručila je Ribakina.
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
SPORT
Federer poželeo Novaka: „Voleo bih da ga vidim“
Roman Safijulin - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Rusi vladaju Kinom: Roman napravio čudo – Karen prekinuo post
Marija Sakari - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Grkinja bila na meti osuda – a onda odlučila da se ugleda na Rusa: „Danil je pametan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala