- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusi vladaju Kinom: Roman napravio čudo – Karen prekinuo post

© AP Photo / Alberto PezzaliRoman Safijulin
Roman Safijulin - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Roman Safijulin, ruski teniser, plasirao se u finale turnira u Čengduu posle maestralne pobede nad Italijanom Lorencom Musetijem rezultatom 6:3, 6:4. Uspešan dan za ruske tenisere upotpunio je Karen Hačanov koji je takođe obezbedio finale, ali u Džuhaiju, pobedom nad Sebastijanom Kordom rezultatom 7:5, 6:4.
Najveće iznenađenje turnira u Čengduu je Rus Roman Safijulin koji je upravo u ovom kineskom gradu stigao do svog prvog ATP finala u karijeri.
Redom je pobeđivao Nakašimu, Evansa, Tompsona, ali posebno impresivna bila je pobeda nad Musetijem, 18. teniserom sveta kojem ruski teniser nije prepustio ni set.
Safijulin je prvu brejk loptu propustio, ali je ponovo imao šansu u osmom gemu koju je iskoristio posle čega je potvrdom brejka došao i do seta. U drugom setu situacija je bila slična, međutim ono što je najveće iznenađenje je da Italijan tokom celog meča nije imao nijednu brejk loptu.
Roman jeste napravio veliko iznenađenje, ali je ovo finale zapravo plod velike količine rada i uloženog truda kao i nagrada za dobru sezonu u kojoj je igrao četvrtfinale Vimbldona, finale jednog čelendžera, ali se i ustalio na Mastersima gde je redovno prolazio kvalifikacije i stizao do drugog kola.
Još jedan Rus bio je na terenu i plasirao se u finale, to nije Karenu Hačanovu prvo u karijeri, ali je prvo posle godinu i po dana.
Poslednji put kada je prošao polufinale bilo je u Adelejdu početkom prošle godine, dok titulu čeka skoro punih pet godina, jer je poslednju osvojio 2018. godine na Mastersu u Parizu.
U Kini sve miriše na to da ruski teniser može da prekine post, jer je pokazao sigurnost i odličan tenis protiv Sebastijana Korde koga je polufinalu savladao rezultatom 7:5, 6:4.
Tokom prvog seta Hačanov i Korda razmenili su po brejk, ali je Karen protivniku u 11. gemu ponovo oduzeo servis gem i time stavio tačku na prvi set. Donelo mu je to samopouzdanje pred početak drugog seta u kojem je od starta dominirao.
Vezao je ruski teniser dva brejka i poveo je rezultatom 3:0, a do kraja je Korda uspeo da mu odzme samo jedan servis gem što nije bilo dovoljno da ga ugrozi.
Karen će u finalu imati nešto lakši posao od svog sunarodnika jer ga čeka Nišioka. Japanac nije zgodan protivnika, u polufinalu savladao je Aslana Karaceva, ali sigurno je manje opasan od protivnika sa kojim se u finalu sreće Safijulin.
Roman će se za prvu titulu u karijeri boriti protiv Saše Zvereva koji je prethodno eliminisao Grigora Dimitrova. Nmeački teniser ne igra toliko dobro da ne bi mogao da bude ranjiv. Odličan meč protiv njega odigrao je Miomir Kecmanović, ali Safijulin će morati još bolje od srpskog tenisera.
Marija Sakari - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Grkinja bila na meti osuda – a onda odlučila da se ugleda na Rusa: „Danil je pametan“
Vera Zvonareva - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Vera – apsolutna legenda! /video/
Novak Đoković i Marijan Vajda  - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Novakov dugogodišnji mentor ostao bez posla
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala