Politika privatnosti

Kada koristite portal i aplikacije Sputnik, različite vrste podataka u vezi sa Vašim aktivnostima mogu postati dostupne, ili biti s namerom prikupljane, od strane Sputnik portala ili trećih lica, odnosno kompanija koje za Sputnik obavljaju usluge statističkog praćenja i analiza. Neki od ovih podataka mogu biti direktno povezani sa vama lično, a neki ne.
Sputnik je posvećen zaštiti tih podataka i nema nameru da saznaje bile kakve privatne ili lične podatke o bilo kome, osim podataka koji omogućavaju pružanje kvalitetnije usluge ili omogućavaju analizu dostupnosti sadržaja koje objavljujemo, ili praćennje funkcionisanja naših prozvoda na web /mobile platformama.
Koje podatke prikupljamo:
- Vašu e-mail adresu, i druge podatke o vama (na primer: username, lično ime, adresu, broj telefona) za koje se očekuje da ih dobrovoljno unesete u polja tj. popunite, ili odlučite da nam ih poverite, tokom procesa registracije na portalu sputniknews.com ili prilikom direktnog kontakta sa nama putem linka za Feedback form (ćirilica)/(latinica)
- Informacije prikupljene putem cookies-a pohranjenih na vašem uređaju ili kompjuteru; oni nam omogućavaju da prepoznamo da ste to baš vi, svaki put kada se vratite na neki od Sputnik portala. (Možete promeniti podešavanja svog browser-a ukoliko želite da promenite željenu konfiguraciju u vezi sa privatnošću i upotrebom cookies-a)
- Bilo koji podatak o sebi koji odlučite da javno iznesete u procesu ostavljanja komentara na Sputnik portalima
- Listu vaših omiljenih članaka, u slučaju da odlučite da takvu listu formirate u svom Sputnik profilu (ćirilica)/(latinica)
- Bilo koji podatak o sebi koji odlučite da otkrijete tokom e-mail komunikacije sa nama
- Lične podatke koji nam postaju dostupni kada pristupite našim sadržajima, ili koristite naše aplikacije uz posredovanje drugih portala i platformi (npr. socijalnih mreža)
- Vašu IP adresu, kao i podatke o vašem pretraživaču, tipu operativnog sistema, tipu mobilnog ili ručnog uređaja sa kojeg pristupate Sputnik portalima i aplikacijama
- Podatke koji ne mogu biti direktno lično identifikovani, ili podatke koje prikupljaju treća lica / kompanije u naše ime, kako bi pratile ponašanje posetilaca Sputnik portala i formirale statističku analizu; ona obuhvata podatke o lokacijama sa kojih se našim portalima pristupa, kao i podatke o pregledanom sadržaju.
Sputnik portali i aplikacije mogu sadržati linkove ka sajtovima i portalima čiji su vlasnici treća lica, ili su pod kontrolom trećih lica. Molimo vas da imate u vidu da Sputnik ne može snositi odgovornost za odredbe politike privatnosti takvih izvora informacija.
Na koji način možemo upotrebiti lične podatke:
- Da vam ponudimo digitalne sadržaje
- Da dodatno personalizujemo vaše Sputnik iskustvo
- Da od vas primimo komentare ili feedback i pošaljemo vam odgovor
- Da vas kontaktiramo u vezi sa bilo čime što Sputnik od vas primi kao komunikaciju
- Da analiziramo ponašanje korisnika, kako bismo unapredili digitalne proizvode
- Da zaustavimo pokušaje prekida ili ometanja rada naših portala i aplikacija
- Da sprečimo kršenje Sputnik pravila o o slanju, tj. postavljanju komentara.
Otkrivanje ličnih podataka
Informacije o vama biće čuvane u tajnosti, osim u situacijama u kojima otkrivanje podataka zahtevaju ili dozvljavaju zakoni Ruske Federacije, međunarodni zakoni, ili zakoni trećih zemalja.
Ovo su slučajevi u kojima može doći do toga da Sputnik otkrije nečije lične podatke:
- kada je otkrivanje podataka rezultat pristanka vlasnika tih podataka i vlasnik nema ništa protiv procesuiranja podataka;
- kada otkrivanje ličnih podataka zahtevaju pravosudni organi u skladu sa zakonima Ruske Federacije, međunarodni zakoni ili zakoni trećih zemalja;
- kada je otkrivanje podataka neophodno kako bi Sputnik ili neka treća strana zaštitili svoja zakonska prava i interese, ili s ciljem da ostvare značajnu dobit za društvo u celini, pod uslovom da ne uključuje kršnje prava i sloboda vlasnika ličnih podataka;
- u drugim slučajevima koje propisuju zakoni Ruske Federacije, međunarodni zakoni ili zakoni trećih zemalja.
Sputnik će se potruditi da vaši lični podaci ne budu neovlašćeno dostupni trećim licima, i upotrebiće sva raspoloživa sredstva da te podatke zaštiti. Međutim, budući da prenos bilo koje vrste podataka putem interneta nikada nije 100 odsto siguran, ne možemo da vam pružimo nikakve garancije po ovom pitanju i molimo vas da budete pažljivi kada je posredi otkrivanje bilo kakvih osetljivih ili poverljivih informacija.
Promene
Sputnik zadržava pravo da s vremena na vreme dopuni ili izmeni ovu Politiku privatnosti. Savetujemo vam da povremeno proverite sadržaj ovog dokumenta. Ukoliko imate bilo kakav komentar ili pitanje, slobodno nas kontaktirajte putem linka za Feedback form (ćirilica)/(latinica).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala