- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grkinja bila na meti osuda – a onda odlučila da se ugleda na Rusa: „Danil je pametan“

© AP Photo / Mark J. TerrillMarija Sakari
Marija Sakari - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Mesec dana od momenta kada je plakala posle poraza na US Openu i rekla da će razmisliti o tome da pauzira od tenisa, Marija Sakari, grčka teniserka, osvojila je titulu u Gvadalahari. Grkinji je to druga titula u karijeri, ali je možda i značajnija od prve. Posle US Opena bilo joj je teško, međutim ostala je jaka ugledajući se na Danila Medvedeva.
Četiri godine i četiri meseca bez titule, šest uzastopnih izgubljenih finala i tri vezana poraza u prvim kolima Grend slema vezala je Marija Sakari koja u jednom trenutku kao da nije imala snage i volje da nastavi da se bavi tenisom.
Talentovana i snažna Grkinja skoro da je i zaboravila kada je osvojila prvu titulu,a onda je ove godine kao šlag na tortu stigao poraz na startu US Opena posle kojeg je plakala na konferenciji za medije i rekla da će razmisliti o tome da napravi pauzu od tenisa.
To se nije desilo, srećom po Mariju, jer je krajem septembra stigla u Meksiko, tačnije Gvadalaharu gde se održava Masters za dame koji je ona osvojila i tako stigla do svoje druge titule.
Na putu do nje nije bilo samo teških protivnica, već i teških komentara koje je morala da trpi posle svakog poraza. U tome da istraje i nauči da se nosi sa surovim komentarima ugledala se na Danila Medvedeva, ruskog tenisera.
„Živimo u 2023. godini. Društveni mediji su deo naše svakodnevice. Ne možete to izbeći. Koko je rekla da zna korisnička imena. Razumem i njih. Znam osobu sa Jutjub kanalom koja objavljuje sve moje polufinalne poraze, sve moje finalne poraze. Svesna sam. Zadovoljstvo sada, ne mogu da ga opišem. Kada dokažete da svi ovi ljudi greše, to je gorivo. Za mene je to funkcionisalo kao gorivo. Znao sam da će doći, nisam znao kada. Hvala im. Oni su mi dali snagu.”, rekla je grčka teniserka i time asocirala novinara na Rusa.
„Sada zvučiš kao Daniil Medvedev“, bila je konstatacija na koju je Sakari potvrdno odgovorila.
„On je neko na koga se ugledam (smeh). On je veoma pametan i veoma je inteligentan.”, rekla je Sakari.
Istina, ruski teniser često je bio u situaciji da nije voljen, posebno na US Open sa kog potiču njegove izjave u kojima zahvaljuje publici što ga je motivisala navijajući protiv njega.
Posle velikog uspeha u Meksiku, Sakari se popela na šesto mesto VTA liste.
Vera Zvonareva - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Vera – apsolutna legenda! /video/
Novak Đoković i Marijan Vajda  - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Novakov dugogodišnji mentor ostao bez posla
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Jelena je ponovo žrtva velike nepravde
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala