- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jelena je ponovo žrtva velike nepravde

© AP Photo / Kirsty WigglesworthJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Jelena Ribakina, Moskovljanka koja nastupa pod zastavom Kazahstana, ove sezone ostvarila je velike uspehe, ali zbog promene VTA pravila ponovo će ispaštati pa tako na turniru u Tokiju neće biti slobodna u prvom kolu iako je nosilac.
Na turniru serije 500 u prestonici Japana Jelena Ribakina je treći nosilac i prema pravilima koja su važila donedavno ona bi trebalo da bude slobodna u prvom kolu, ali to će biti Marija Sakari i Karolin Garsija, koje su četvrti i peti nosilac.
Razlog ove nepravde je novo VTA pravilo, preciznije testiranje novog pravila prema kome se prednost daje Grkinji i Francuskinji koje su pred turnir u Tokiju igrale u Gvadalahari.
Sa presedanjem Sakari i Garsija do Japana moraju da putuju 17 sati što je dugačak vremenski period i jasno je da su zalužile da imaju vremena za odmor, međutim nije u redu da ispašta peta teniserka sveta.
Sa punim pravom teniserka ruskog porekla se pobunila i ljutito odreagovala zbog novog pravila VTA.

„Hvala što menjate pravila u poslednjem trenutku. VTA, odlične odluke kao i uvek“, napisala je Ribakina pored čega je stavila emotikone cirkusa i klovnova.

Ribakina će u prvom kolu igrati protiv Linde Noskove i biće svakako veliki favorit, ali će nepravedno igrati prvo kolo.
Moskovljanka je ove godine osvojila trofeje na Mastersima u Indijan Velsu i Rimu,a igrala je i finala Australijan opena i Majamija što su odlični rezultati.
Međutim, nije prvi put da je ruska teniserka žrtva nepravde. Prošle godine kada je osvojila Vimbldon nije dobila zasluženih 2.000 bodova kao ni Novak Đoković.
Promene koje su ove godine napravljene kada je reč o slobodnim teniserkama u prvom kolu razumljive su iz aspekta putovanja jer teniserke lete sa jednog kraja sveta na drugi kako bi igrale turnire koji počinju jedan za drugim.
Međutim, jasno je da raspored na VTA turu pravi velike probleme jer nije samo reč o tome da se putuje od Meksika do Tokija. Kada se završi azijska turneja teniserke se ponovo sele u Meksiko jer se u Kankunu održava Završni Masters za dame.
Novim pravilima VTA je pomogao jednoj strani, ali drugoj učinio nepravdu, a očigledno ovaj sistem ove organizacije ne ume da nađe balans.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
SPORT
Danil je ostao gladan zbog finala sa Novakom: „Željni smo rezultata“
Novak Đoković i Vasek Pospišil - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
SPORT
Ko je Novak kada se kamere ugase?
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
„Novak je najveći sportista svih vremena“ – Britanac sa srpskim asom poredi samo jednog čoveka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala