- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je Novak kada se kamere ugase?

© AFP 2023 / GLYN KIRKNovak Đoković i Vasek Pospišil
Novak Đoković i Vasek Pospišil - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, ne voli puno da govori o svojim dobrim delima, ali i ne mora jer je njemu bitnije da pomogne nego da se o tome priča. Međutim, njegov dobar prijatelj i saradnik Vasek Pospišil podsetio je na to koliko srpski as pomaže ostalim igračima i istakao je da za to ne dobija dovoljno kredita.
Pri osnivanju organizacije PTPA Novak Đoković, najbolji teniser sveta, dobio je veliku podršku Vaseka Pospišila, kanadskog tenisera, koji je zajedno sa njim pokrenuo organizaciju i upustio se u važnu misiju.
Srpski as sa Kanađaninom pomaže slabije rangiranim igračima, bori se za njihova prava, a Pospišil je nedavno otkrio koliko se zapravo Novak trudi.
„Novak nema dovoljno kredita i to me ljuti. On je tako dobar momak. Svako može da se ponaša kao da je anđeo kada su kamere upaljene i mogu da kažu prave stvari i ovo i ono. Kakvi ste kada nema kamera i uopšte kako ste sa ljudima? On je tako velikodušan i ne znam da li je moje mesto da to kažem, ali on pomaže juniorima u Srbiji, finansira, pomaže, zaista mu je stalo“, rekao je kanadski teniser.
Pospišil veruje da je Novak tako velikodušan zbog svog odrstanja i teške borbe da stekne uslove da se bavi tenisom.
„To je zbog, pretpostavljam, njegovog odrastanja i kroz šta je prošao da bi došao tamo gde jeste i on ceni sve što je teško i koliko je sve iskrivljeno protiv igrača. Dolazi sa pravog mesta. On pokušava da pomogne ovim igračima u sportu“, zaključio je Pospišil.
Novak je organizaciju osnovao 2020. godine, a tokom poslednje tri godine zalaže se za bolje uslove slabije rangiranih igrača, kao i jednake uslove za tenisere i teniserke. Članovi organizacije su i Hubert Hurkač, Ons Žabur, Paula Badosa i drugi.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
„Novak je najveći sportista svih vremena“ – Britanac sa srpskim asom poredi samo jednog čoveka
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Nadal ne može na Olimpijske igre – da li će pravila biti prekršena?
Novak Đoković i Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Srbija saznala kada sa Novakom juri „Salataru“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala