- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer poželeo Novaka: „Voleo bih da ga vidim“

© AP Photo / Kin CheungNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
Pratite nas
Prethodni Lejver kup bio je poseban jer je bio oproštajni turnir Rodžera Federera, a ove godine poznata egzibicija održava se bez Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, dok je Švajcarac prisutan u ulozi posmatrača. Iako su akteri ovogodišnjeg izdanja vrhunski teniseri deluje da fali velikih zvezda, pa je Federer istakao da sledeći put želi da vidi Novaka.
Jedan od najpoznatijih revijalnih teniskmih turnira Lejver kup ove godine okupio je u Timu Evrope: Andreja Rubljova, Kaspera Ruda, Huberta Hurkača, Alehandra Davidoviča Fokinu i Gaela Monfisa, dok su boje Tima sveta branili Tejlor Fric, Fransis Tijafoa, Tomi Pol, Feliks Ože Alijasim, Ben Šelton i Francisko Serundolo.
Bilo je spektakularnih mečeva, zanimljivih dešavanja iza kulisa, ali Rodžeru Federeru, čija je kompanija osnivač takmičenja, falili su Novak Đoković i Karlos Alkaras.

„Voleo bih da bidim Novaka ponovo, Alkarasa i Novaka u istom timu. Saša Zverev bi bio sjajan za nemačko tržište. Nekog kao što je Rune. Danil Medvedev bi bio sjajan. Volim da gledam Andreja Rubljova“, rekao je Federer.

Novak je na Lejver kupu nastupao tokom dva izadanja odnosno 2018. i 2022. godine.
Tim sveta slavio je ubedljivim rezultatom 13:2, Švajcarac kaže – zasluženo.
„Uništili su tim Evrope. Tim sveta je igrao fantastično, zaista su imali energiju. Svi su doneli poen, bili su jači u dublu. Potpuno su zaslužili pobedu“, rekao je Federer koji je karijeru završio prošle godine na istom turniru.
Zapravo je Rodžerova izjava o tome kako mu Novak nedostaje naišla od strane Novakovih navijača i na podsmeh jer upravo ubedljivi poraz Evrope nagovestio je koliko srpski as fali na tom turniru.
Čak i ne samo Đoković, već nije bilo ni Danila Medvedeva, Holgera Runea ili Stefanosa Cicipasa.
Po prvi put legendarni švajcarski teniser našao se u drugačijoj ulozi na Lejver kupu, odnosno po prvi put nije bio jedan od učesnika.
„Sjajno je bilo ponovo se vratiti u tenisku porodicu, prvi put doživeti Lejver kup iz potpuno drugačijeg ugla. Ovde sam se trudio da gledam svaki meč i bilo je fantastično. Razgovarali smo o volejima i dublovima i kako je to bilo šezdesetih i sedamdesetih. Borg i Mekinro su rekli kako je Rod Lejver bio njihov heroj, igrao je dosta pre mog vremena, ali znam šta predstavlja u tenisu“, istakao je bivši prvi reket sveta.
Lejver kup je turnir koji nosi ime proslavljenog australijskog tenisera Roda Lejvera. Kompanija „Tim 8“ koju vodi Rodžer Federer osnovala je turnir zajedno sa Teniskim Savezom Australije.
Pravila su takva da učestvuje šestorica tenisera iz Evrope i šestorica tenisera sa ostalih kontinenata. Igra se 12 mečeva tokom tri dana (devet singlova i tri dubla). Svaka pobeda prvog dana nosi jedan poen, drugog dana dva i trećeg dana tri. Selektori timova su za Evropu Bjern Borg i za ostatak sveta Džon Mekinro.
Vera Zvonareva - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Vera – apsolutna legenda! /video/
Novak Đoković i Marijan Vajda  - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Novakov dugogodišnji mentor ostao bez posla
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Jelena je ponovo žrtva velike nepravde
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala