- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Navijačko bezumlje u Grčkoj – zapaljen dres preminulog srpskog reprezentativca

© Foto : Skrinšot / Tviter / @EurohoopsnetStevan Jelovac
Stevan Jelovac - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Skandal u režiji navijača PAOK-a koji su, prema optužbama pristalica AEK-a, zapalili dres preminulog srpskog košarkaša Stevana Jelovca na tribinama stadiona Tumba u Solunu.
Navijačko ludilo često prevazilazi granice normalnog, ali stiče se utisak da su ovog puta najvatrenije pristalice grčkog kluba PAOK prešle sve granice, pokazašvi šta znači potpuno bezumlje.
Romelu Lukaku - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Obrukao se protiv Hrvata, ima 103 kilograma – ali klub veruje u njega: „Sve sam uložio“
Naime, na utakmici protiv AEK-a odigranoj 19. februara, došlo je do nezapamćenog incidenta i skandala. Pored brojnih oduzetih i zapaljenih stvari, na ogradi poznatog stadiona Tumba, završio i dres pokojnog Stevana Jelovca koji je bio igrač kluba iz Atine.
Nije poznato kako je Srbinov dres završio u rukama, onih koji sebe nazivaju navijačima, ali je prema tvrdnjama pristalica AEK-a isti zapaljen, što je bruka i sramota.
„Naš grb je naša duša. Paljenje svetih stvari na bilo koji način je sramota i ko god to pokuša ili uradi, taj nema veze sa sportskom kulturom. Sramotni čin usmeren je protiv tradicije, vrednosti i ideala vizantijskog AEK-a. Krađa i paljenje dresa našeg preminulog igrača, našeg pokojnog brata Stevana Jelovca, ipak prelazi sve granice i ne možemo zbog toga da ne iskažemo bes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže sa onim što su uradili njihovi navijači, jer to apsolutno nije u skladu sa istorijom kluba“, navedeno je u saopštenju koje su na društvenim mrežama podelili navijači AEK-a.
I zaista se na ogradi stadiona Tumbe vidi dres Stevana Jelovca s brojem 13 koji je okrenut naopako i koji je KK AEK povukao iz upotrebe u čast svog bivšeg asa.
U navijačkom svetu se paljenje dresova, zastava, smatra kao pobeda i potencijalno gašenje pojedinih navijačkih grupa, jer su osramoćene tim činom. Ipak, paljenje dresa preminulog sportiste protivničkog tima je za svaku osudu i takvim stvarima nije mesto u sportu.
Podsetimo, Stevan Jelovac preminuo je 14. novembra 2021. godine od posledica moždanog udara.
Njemu je pozlilo tokom treninga, posle čega je hitno prebačen u bolnicu. Bio je u veštačkoj komi, ali je posle nekoliko dana preminuo.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Petar Tadić za Sputnjik o napadima na sina: „Pije pivo, gricka semenke i pljuje po Dušanu“
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Gvardiol šokirao Gvardiolu, a Inter izbegao „nulu“ u meču koji je obeležio sudija Jovanović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala