- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obrukao se protiv Hrvata, ima 103 kilograma – ali klub veruje u njega: „Sve sam uložio“

© AP Photo / Luca BrunoRomelu Lukaku
Romelu Lukaku - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Inter je golom rezerviste Romelua Lukakua pobedio Porto (1:0) u prvom meču osmine finala, a u centru pažnje se našao Belgijanac zbog toga što je meč počeo s klupe. Usledio je kratak i jasan odgovor sportskog direktora nero-azura Bepea Marote, koji je objasnio da Lukaku ima 103 kilograma i da zato nije starter.
Fudbalski svet sasvim sigurno dobro pamti kolosalne prilike koje je Lukaku uspeo da promaši protiv Hrvatske u meču 3. kola grupne faze. Čak četiri zicera imao je robusni špic Belgije, ali se žestoko obrukao, trasirajući put Hrvatima u osminu finala Mundijala u Kataru.
U šoku i suzama bio je tada Lukaku. Pad forme bio je očigledan, a s tim se poklopio i višak kilograma koji je nabacio. Imao je problema i s povredama, ali je u poslednje vreme počeo da radi ono za šta je plaćen i što najbolje zna - da postiže golove.
Učinio je to protiv Udinezea proteklog vikenda u pobedi Intera 3:1, da bi izrastao u heroja protiv "zmajeva" sa stadiona Dragao.
Dugo se vicešampion Italije na svom terenu mučio protiv Porta, za koji je svih 90 minuta odigrao srpski reprezentativac Marko Grujić, da bi gol Lukakua u 86. minutu bio dovoljan za prednost pred revanš u Portugaliji.
Medije na Apeninima zanimalo je posle meča zbog čega se napadač koji je stigao iz Čelsija i skupo je plaćen, našao na klupi za rezerve. U igru je ušao u 58. minutu umesto Edina Džeka.
„Zbog čega je Lukaku na klupi? Zbog toga što ima 103 kilograma i nije dovoljno spreman. Igrač u startnoj postavi mora da bude 100 odsto spreman, on to trenutno nije i čekamo da se vrati u formu“, izjavio je Marota.
Nije se na tome zaustavio sportski direktor čuvenog italijanskog kluba, već se osvrnuo i na Mundijal u Kataru, gde je Lukaku totalno podbacio.
„Imao je groznu sezonu u kojoj je igrao na Svetskom prvenstvu. Od povratka nije pružio Interu ono što može i što se od njega očekuje, ali smo uvereni da će se dovesti u red i biti pravi u finišu sezone"“ zaključio je Marota.
Romelu Lukakuu je ove sezone odigrao samo dva meča u Ligi šampiona i postigao je isto toliko golova, dok je u Seriji A na 11 utakmica u dva navrata tresao mrežu uz jednu asistenciju.
„Sve sam uložio u taj finiš. Želeli smo pobedu i mogli da postignemo i drugi gol. Ipak, najvažnije je da smo trijumfovali“, rekao je Lukaku.
Podsetimo, robusni belgijski napadač je 2021. godine prešao iz Intera u Čelsi za vrtoglavih 115 miliona evra. Imao je košmarnu sezonu i proglašen je totalnim promašajem, posle čega se kao pozajmljeni fudbaler vratio u Italiju i ponovo oburkao crno-plavi dres.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Gvardiol šokirao Gvardiolu, a Inter izbegao „nulu“ u meču koji je obeležio sudija Jovanović
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Petar Tadić za Sputnjik o napadima na sina: „Pije pivo, gricka semenke i pljuje po Dušanu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala