- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Petar Tadić za Sputnjik o napadima na sina: „Pije pivo, gricka semenke i pljuje po Dušanu“

© AP Photo / Martin MeissnerDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Ekskluzivno
Petar Tadić, otac legendarnog kapitena Ajakasa Dušana Tadića, javio se Sputnjiku iz Amsterdama povodom lepog gesta koji je slavni holandski klub napravio u čast srpskog veziste. Tadić senior nije bio iznenađen zbog svega što se dogodilo u Bačkoj Topoli, poručivši da je Duća sve to zaslužio zbog odnosa koji ima prema klubu, deci i fudbalu.
Ajaks se još jednom poklonio svom kapitenu Dušanu Tadiću zbog svega što je u uradio za klub. Ekspedicija iz Holandije posetila je njegovo rodno mesto - Bačku Topolu, uručivši 100 lopti osnovnoj školi, a osvanuo je i bilbord.
Dušan Tadić zbog obaveza nije bio prisutan u rodnoj grudi, ali je ispratio sve iz Holandije, zajedno sa ostatkom porodice - suprugom, decom, kao i roditeljima Petrom i Marom koji su mu došli u posetu.
„Lep gest Holanđana, ali nisam iznenađen jer je Dušan to zaslužio svojim odnosom i profesionalnim ponašanjem na terenu i van njega. Hteli su da dođu kod nas u porodičnu kuću, ali sam ih poslao pravo u Dušanovu školu 'Čaki Lajoš', da podele deci lopte i obraduju ih. Mimoišli smo se, jer sam u Amsterdamu kod Dušana već desetak dana. I znate, nije to prvi put da Holanđani dolaze u Bačku Topolu. Već su bili kada su pisali knjigu o Dušanu i krenuli su od škole i kluba u kom je ponikao. Sjajna knjiga, prevodi se sa holandskog na srpski. I sada su bili 3-4 dana u Topoli. Divan gest, ponosni smo i supruga i ja", otkriva za Sputnjik impresije iz Amsterdama Tadić senior.
I dok je Ajaks ukazao poštovanje svom kapitenu, koji je za vikend ušao u „klub 100“, postigavši trocifren broj golova za klub sa „Johan Krojf arene“, na kojoj je upriličen vrhunski marketinški program u Dućinu čast, Vesli Snajder ne prestaje da ga kritikuje.
Bivši vezista Ajaksa i Intera doslovce „traži dlaku u jajetu" kako bi pokušao da diskredituje lidera „kopljanika“. Dušan ne želi da ulazi u bilo kakvu polemiku, raspravu, priča isključivo na terenu - golovima i asistencijama. Ali, njegov otac nije mogao da prećuti, sam je počeo priču o prozivkama koje uporno stižu od Snajdera.

„Klub ga ceni, ušao je u među njihovih najboljih deset fudbalera. Tu su istinske legende: Krojf, Van Basten, Huntelar... Ali, s druge strane Vesli Snajder je preterao. Sedi ispred stadiona, pije pivo, gricka semenke i pljuje po Dušanu. Čitav grad i navijači ga vole, pevaju mu pesme, milina jedna je biti na stadionu, dok Snajder po svaku cenu hoće da uđe u klub. Mada, vidim sad i on menja ploču kako je Dušan počeo da daje golove i da asistira“, objašnjava Petar Tadić.

Na pitanje kako je Bačka Topola reagovala na sve lepo što se dešavalo prethodnih dana, Tadić senior je odgovorio:
„Ludnica je bila, deca su bila baš srećna. To je Dušanova osnovna, on je inače i kum škole. Baš ove godine je uzeo da bude kum. Slali su nam slike s lica mesta, bila je jedna milina za oko u dvorištu i u gradu“, ponosan je Tadić senior.
Upravo je Petar Tadić uz Dušanovu majku Maru, najzaslužniji što je kapiten Srbije izrastao u dobrog čoveka i velikog igrača. Sa desetkom na leđima predvodi Ajaks i Srbiju, velika je to odgovornost. Ali, Dušan nikada nije bežao od toga. Naprotiv!
„Non-stop je u nekoj jurnjavi, akciji, evo i ovde u Holandiji ga viđamo bukvalno pola sata uveče pred spavanje. Prvi dolazi u klub i poslednji odlazi. On je primer kako treba da se ponaša jedan profesionalac. Odgovoran je za Srbiju, za Ajaks na terenu, nikada se ne žali. Eto prethodni trener ga je seljakao s pozicije na poziciju, a Dušan je ćutao i radio. Sada je došao Hejtinga i uneo je pozitivnu energiju, a moj Duća je proigrao. Ponosan sam, ja nisam uspeo kao sportista, ali zbog Dušana mi je srce mestu“, ističe Tadićev otac Petar.
Ajaks u četvrtak očekuje revanš meč šesnaestine finala Liga Evrope u Nemačkoj sa Union Berlinom, nakon što je dvoboj u Amsterdamu protekao bez golova. Petar Tadić veruje da „kopljnici" mogu da eliminišu Nemce.
„Gledao sam uživo prvi meč i mislim da je Ajaks kvalitetnija ekipa. Tehnički su svakako superiorniji, dok Nemci to nadoknađuju neverovatnom fizičkom spremnošću i disciplinom. Ipak, verujem da Ajaks može u gostima da ih eliminiše", poručio je Petar Tadić na kraju razgovora za Sputnjik.
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Kakvo iznenađenje – Ajaks častio Bačku Topolu zbog 100. gola Dušana Tadića
Liverpul - Real, Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Istorijska „petarda“ i sramota Liverpula – Real pokazao ko je kralj
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Stefan ušao u istoriju Liverpula – Klop likuje: „Spoj Srbije i Španije je dobar za fudbal“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala