- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stefan ušao u istoriju Liverpula – Klop likuje: „Spoj Srbije i Španije je dobar za fudbal“

© AFP 2023 / JACK TAYLORStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Stefan Bajčetić, vezista srpskog porekla, ušao je u istoriju Liverpula ovog utorka kao najmlađi fudbaler koji je nastupio kao starter za engleskog velikana u Ligi šampiona. Sa samo 18 godina i 122 dana ovaj momak će se naći na terenu protiv Luke Modrića, Valverdea, Vinisijusa i ostalih majstora iz redova Real Madrida u prvom meču osmine finala.
Navijači Liverpula ne moraju da strahuju jer Stefan već ima solidno iskustvo. Istakao se već tokom januara kada je bio povremeno i najbolji pojedinac u timu, a Jirgen Klop nije štedeo reči hvale za mladog fudbalera. Kako proslavljeni trener Liverpula ističe, Bajčetića krasi odličan spoj Srbije i Španije koji je dobar za fudbal.
Srbija i dalje ne zna da li će Stefan Bajčetić nastupati u dresu „Orlova“, ali dok se čeka njegova odluka, želja sve više raste, jer je od početka nove godine konstantno blistao u Liverpulu.
„Samo 18 godina... Veliki talenat. Odličan igrač koji je bio dobar u ovom periodu igranja za nas. Uživanje je raditi s njim. Spoj Srbije i Španije je dobar za fudbal. Zanimljivo je da su njegov i Tijagov otac igrali zajedno u Selti iz Viga. Tijago, ali ne samo on, uzeli su ga pod svoje, pa tako ima hrpu odličnih fudbalera oko sebe od kojih može da uči“, rekao je Klop.
Mladi srpski fudbaler istakao se u derbiju protiv Evertona, a tada je sjajne impresije o njemu izneo i sjajni Mohamed Salah.
„Stefan je sjajna osoba i vrhunski igrač. Svaku se utakmicu maksimalno trudi. Otkad je počeo da igra za nas, on je najbolji igrač u ekipi“, rekao je posle te utakmice Salah.
Mladi Stefan igrao je za mlađe kategorije reprezentacije Španije, a rođen je 2004. Iz lokalne Selte iz Viga prešao je u omladinsku školu Liverpula 2020. godine, a za prvi tim debitovao je prošle godine u julu u prijateljskoj utakmici sa Mančester junajtedom.
U septembru 2022. je upisao i debi u Ligi šampiona protiv Ajaksa (ušao s klupe) kada je takođe postao najmlađi fudbaler Liverpula u elitnom takmičenju.
Liverpul - Real, Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Istorijska „petarda“ i sramota Liverpula – Real pokazao ko je kralj
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Crveni alarm u Španiji zbog Stefana i Srbije
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Dve reči opisuju mladog mađioničara kome se Srbija nada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala