- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dve reči opisuju mladog mađioničara kome se Srbija nada

© AP Photo / Jon SuperStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Stefan Bajčetić, vezista Liverpula, ne prestaje da oduševljava fudbalsku javnost neverovatno zrelim partijama. Iako mu je svega 18 godina oko njega se uveliko otimaju dve zemlje za koje bi mogao da igra u budućnosti – Španija u kojoj je rođen, i Srbija iz koje vuče korene.
Novu blistavu partiju tinejdžer Bajčetić, čiji je otac Srđan igrao za Crvenu zvezdu, pružio je na teškom gostovanju i pobedi Liverpula na „Sent Džejmsis parku“ protiv Njukasla (2:0).
Oba gola „redsi“ su postigli u ranoj fazi susreta, preko Darvina Nunjeza i Kodija Gakpa, ali je sve to ostalo u senci još jedn fantastične partije „neverovatnog talenta“ kako su Bajčetića označili britanski i španski mediji.
Liverpulov igrač meseca za januar, igrao je u „vezi“ sa Džordanom Hendersonom i Brazilcem Fabinjom, ali je on bio taj koji je konstantno prenosio loptu od odbrane do napada i koji je razbijao protivničke linije, bio „motor ekipe" s Enfilda.
Saša Ilić, CSKA Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
U Bugarskoj se sve menja zbog legende iz Srbije
Igrao je na sredini s nešto naglašenijom defanzivnom ulogom, pokrivao je centralnu i levu stranu tog dela terena, a posebno je bilo impresivno kako je najteže situacije s lakoćom rešavao, otvarajući prostor i sebi i ekipi.
Jedna od najupečatljivijih situacija, koja oslikava svu fudbalsku genijalnost Stefana Bajčetića, bio je začetak akcije drugog Liverpulovog gola.
Bajčetić je primio loptu od Virdžila van Dajka, a onda je bez kontakta, u prijemu izbacio direktnog čuvara i usledila je neverovatno brza tranzicija „redsa“.
Akcija je krunisana lucidnom asistencijom Mohameda Salaha ka strelcu Gakpu - 2:0.
Već tada je bilo jasno da će Liverpul uspešno odraditi posao i da će odneti čitav plen iz dvoboja sa Njukaslom, koji ima najbolju odbranu u Premijer ligi, ali se to u subotu uveče nije videlo.
Stefanova partija neodoljivo podseća na izvedbe koje su u prošlosti imali neki od najboljih veznih igrača u istoriji fudbala, kao što su Ćavi i Inijesta. Može da igra šesticu, podjednako dobro i osmicu, a prema komentarima pojedinih medija u budućnosti bi lako mogao da završi upravo u Barseloni, zbog neverovatne tehnike i savršenog razumevanja fudbala.
Vezisti Njukasla Longstaf, Žoelingtom i Anderson, koji je zamenjen već u 24. minutu zbog crvenog kartona golmana Poupa, nisu uspevali da izađu na kraj sa Špancem srpskog porekla, i veziste kom se Srbija i dalje nada da bi mogao da stane pod njenu fudbalsku zastavu.
Hvalospev na račun Stefana Bajčetića nedavno je izneo trener Jirgen Klop, a isto je učinio i Mohamed Salah.
„Stefan je sjajna osoba i vrhunski fudbaler. Svaki meč pruža maksimum. Otkako se ustalio u prvoj postavi, najbolji je igrač u timu“, rekao je Egipćanin, najbolji fudbaler Liverpula u prethodnih nekoliko sezona.
I nije pogrešio Salah u onome što je rekao. Bajčetić je neverovatan talenat i fudbaler koji je sposoban da kontroliše tempo utakmice. Neverovatno lak i pod najvećim pritiskom, s hirurškom preciznošću razbijanja protivničkih linija kroz vertikalne pasove.
Zato i ne čudi što Španija i Srbija čine sve što je u njihovoj moći da u budućnosti Stefan Bajčetić obuče baš njihov dres.
Jasno je da bi Orlovi dobili ekstra kvalitet u slučaju da, sin Srđana Bajčetića odluči u korist Srbije, u suprotnom Španija je ta koja će se radovati maestralnim partijama, asistencijama i golovima talentovanog 18-godišnjeg veziste Liverpula pred kojim je svetla budućnost.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Marselo razočaran porazom njegove reprezentacije od Belgije i ispadanjem iz daljeg takmičenja - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Od „DA“ pred 25.000 svedoka do raskida za šest meseci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala