- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Bugarskoj se sve menja zbog legende iz Srbije

© Foto: Skrinšot/Sportal.bgSaša Ilić, CSKA Sofija
Saša Ilić, CSKA Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Fudbaleri CSKA Sofija, predvođeni legendarnim srpskim fudbalerom Saletom Ilićem, gaze sve pred sobom u bugarskom šampionatu i na dobrom su putu da osvoje prvu titulu još od 2008. godine. Ipak, nije vest to što su pobedili kao domaćini Botev iz Plovdiva rezultatom 3:1, već povratak njihovih ultrasa na severnu tribinu.
Naime, prema pisanju bugarskih medija najvatreniji navijači kluba iz prestonice Bugarske, koje vodi legenda Partizana, prekinuli su bojkom koji je bio na snazi još od prvog dela sezone i okupirali su severnu tribinu.
Huk sa severne tribine i velika bakljada obeležili su povratak tifoza CSKA iz Sofije u meču 20. kola bugarskog šampionata.
Jasno je da je četi koju s klupe predvodi Sale Ilić bilo daleko lakše da izađu na kraj s rivalom koji se nalazi na sredini tabele, jer su konačno imali pravi vetar u leđa i huk severne tribine na svom terenu.
Napadač sa Haitija Dakens Nazon je u ranoj fazi meča zatresao mrežu gostiju iz Plovdiva. Igrao se 10. minut kada je prvi put pogodio, da bi već u 26. duplirao prednost CSKA iz Sofije.
Bio je to povod da iz grla najvatrenijih navijača zagrmi pesma sa severa i usledio je pravi „vatromet“ izazvan gomilom pirotehnike i bakljadom na koju su dugo čekali Ilićevi učenici.
CSKA je ipak u sudijskoj nadoknadi primio gol preko Minkova, ali je Maurisio na startu drugog poluvremena otklonio sve dileme oko pobednika.
Posle 20 odigranih kola u bugarskom prvenstvu, CSKA Sofija zauzima lidersku poziciju sa 50 osvojenih bodova i čak 16 pobeda uz dva remija i isto toliko poraza, dok aktuelni šampion - drugoplasirani Ludogorec, ima utakmicu manje i četiri boda zaostatka.
Inače, Ilić i CSKA iz Sofije su na dobrom putu da prekinu surovu dominaciju kluba iz Razgrada koji je nanizao rekordnih 11 titula prvaka Bugarske.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Fudbaleri Crvene zvezde   - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Zvezda se „poigrala“ sa Čukom – tri gola za novi beg od Partizana
Marselo razočaran porazom njegove reprezentacije od Belgije i ispadanjem iz daljeg takmičenja - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Od „DA“ pred 25.000 svedoka do raskida za šest meseci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala