- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda se „poigrala“ sa Čukom – tri gola za novi beg od Partizana

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde   - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Čukaričkog u 22. kolu Superlige rezultatom 3:0. Crveno-beli su novom pobedom odmakli Partizanu za 14 bodova na tabeli.
U prvih nekoliko minuta fudbaleri Crvene zvezde nisu previše formirali ofanzivnu igru, ali su već u 13. minutu organizovali prvi dobar napad i iz njega uspeli da dođu do gola.
Mrežu je zatresao Aleksandar Katai, a posle gola crveno-beli su potpuno preuzeli inicijativu što je rezultiralo novim pogotkom samo četiri minuta kasnije.
Još se fudbaleri Čukaričkog nisu oporavili od prvog gola, kada je u toku 17. minuta usledila majstorija Osmana Bukarija. Fudbaleri Čukaričkog izgubili su loptu na sredini terena, a Aleksandar Pešić je odlično reagovao i krenuo u kontru. U kaznenom prostoru atraktivno uz okret Bukari postiže gol za prednost od 2:0.
Vreme je prolazilo, a Zvezda je nizala opasne napade, dok je u 26. minuta Bukari imao priliku i za novi gol. Prvu ozbiljnu šansu za Čukarički imao je minut kasnije Igor Miladinović, ali Milan Borjan šalje tu loptu u korner.
Za nijansu su fudbaleri Čukaričkog bolje ušli u drugo poluvreme, ali inicijativu su i dalje preuzimali crveno-beli koji nisu dugo čekali da ponovo zaprete.
Ispratio je Milan Rodić kretnju Bukarija koji je odlično zahvatio loptu i namestio se za odličan šut koji Zvezdi donosi još veću prednost i rezultat od 3:0 u 67. minutu utakmice.
Samo šest minuta kasnije fudbaleri Zvezde došli su do nove kontre, a ka golu je šutirao Katai, međutim posle odbrane golmana Čukaričkog oglasio se i sudija koji je ukazao na ofsajd.
Kako je vreme promicalo posle trećeg Zvezdinog gola ritam utakmice je sve više opadao, a gosti su i posle tri izmene sve slabije uspevali da zaprete.
Fudbaleri Crvene zvezde posle pobede imaju 60 bodova, odnosno 14 više od Partizana koji ima i utakmicu manje.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Kristijan Atsu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Tragedija je mogla da bude sprečena – gol i sudbina odlučili da Atsu ne uđe u avion
Marselo razočaran porazom njegove reprezentacije od Belgije i ispadanjem iz daljeg takmičenja - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Od „DA“ pred 25.000 svedoka do raskida za šest meseci
Kristijan Atsu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Crne slutnje se obistinile – pronađeno telo čuvenog fudbalera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala