- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tragedija je mogla da bude sprečena – gol i sudbina odlučili da Atsu ne uđe u avion

© AFP 2023 / Justin TALLISKristijan Atsu
Kristijan Atsu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
Fudbalski svet dočekala je strašna vest o Kristijanu Atsu koji je pronađen mrtav ispod ruševina u Hataju. Da vest bude još tragičnija, otkriveno je da je fudbaler Hatajspora noć pre zemljotresa trebalo da odleti u Francusku, ali je otkazao let.
Kristijan Atsu je veče pre zemljotresa u Turskoj postigao prelep debitanski gol za Hatajspor u 97. minutu utakmice protiv Kasimpaše za pobedu, a potom je već u 23 sata trebalo da se nađe u avionu za Francusku.
Atsu je odlučio da ostane u Turskoj, a u toku noći došlo je do razornog zemljotresa, dok je fudbaler ostao pod ruševinama i za njim se tragalo danima, da bi u subotu bilo potvrđeno da je pronađen mrtav.

„Postojala je avionska karta, ali je Atsu odustao od odlaska u Francusku jer je dobro igrao i postigao gol. Nakon oduševljenja koje je doživeo, rekao je: ' Neću da idem ostaću ovde'. Na njegov najsrećniji dan zahvatio ga je zemljotres. Imao je let u 23 sata, iz Istanbula bi otputovao u Francusku. Odustao je i desila se tragedija“, rekao je Fatih Ilek, adiministrativni menadžer Hatajspora.

Prvog dana kada se razorni zemljotres dogodio objavljeno je da se u ruševinama nalazi i Atsu, a onda su u narednim danila počele da stižu razne vesti iz Turske. Najpre je objavljeno da je mrtav, a potom da je pronađen i prebačen u bolnicu. Nažalosti, informacija je bila lažna, a ona istinita stigla je nekoliko dana kasnije i rastužila svet.
Željko Obradović, Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Odjeci derbija i haosa u Nišu – Željkova paralela s Evroligom i Duškova poruka
Tokom fudbalske karijere Kristijan Atsu nosio je dresove Porta, Rio Avea, Čelsija, Vitesea, Evertona, Bornmuta, Al-Raeda, a najviše je postigao u Njukaslu gde je proveo četiri godine.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Kristijan Atsu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Crne slutnje se obistinile – pronađeno telo čuvenog fudbalera
Marselo razočaran porazom njegove reprezentacije od Belgije i ispadanjem iz daljeg takmičenja - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Od „DA“ pred 25.000 svedoka do raskida za šest meseci
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Nisu krivi brkovi, krive su prozivke – slatka osveta „otpisanog“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala