- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nisu krivi brkovi, krive su prozivke – slatka osveta „otpisanog“

© AP Photo / Luis VieiraLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
U nedelji kada su španski mediji osuli drvlje i kamenje po Luki Joviću da je najgori fudbaler Fiorentine, Srbin je zakoračio na teren s novim imidžom – brkovima i odgovorio je na kritike s dva gola u pobedi Fiorentine nad Bragom u Portugaliji - 4:0 (1:0).
Ta dva gola Luka brke bila su dovoljna da bivši napadač Real Madrida, Ajntrahta iz Frankfurta i Crvene zvezde zasedne na čelo najboljih strelaca Liga konferencije.
Sa šest pogodaka i jednom asistencijom u dosadašnjih sedam utakmica u pomenutom takmičenju, Jović je usamljen na čelu.
Podsetio je Luka u izvedbi protiv Brage na onog starog Jovića kada je u dresu Ajntrahta terorisao protivničke golmane i defanzivce, a sve to krunisano je onim najvažnjim, što se broji i što „hrani" napadače – golovima.
Mnogi su se verovatno pitali zbog čega se španski mediji i dalje bave Lukom Jovićem kada je napustio Real Madrid, ali je stvar prilično prosta. Real je izgubio ogroman novac zbog srpskog reprezentativca kog je doveo za 60 miliona evra, a onda ga pustio da pređe u Firencu, potpisavši u ugovoru da mu sleduje 50 odsto od narednog transfera.
Bivšem centarforu Crvene zvezde cena se prema proceni specijalizovanog fudbalskog sajta „Transfermarkt.de“ srozala na samo 14 miliona evra, pa je jasno da kraljevski klub tu nema računicu od sledeće prodaje.
Ali, samo nekoliko dana nakon što su Španci prozvali Jovića, usledio je odgovor. Onaj najbolji mogući, ne van terena, nego direktno na njemu. Ne nekakvom nepristojnom gestikulacijom, što fudbaleri neretko rade zbog sujete, već golovima. I to s dva pogotka u mreži Brage za ubedljiv trijumf kluba iz Firence u prvom meču šesnaestine finala Liga konferencija.
To je lansiralo Luku na sam vrh liste strelaca, a medijima nije promakao ni novi imidž koji fura Jović. Pustio je brkove i za sada mu dođu kao neka vrsta talije. Reči hvale za srpskog reprezentativca imao je i trener „ljubičastih“ Vićenco Italijano.
„Uvek je lepo kada napadači postižu golove, to nam je bilo potrebno u ovom meču, a oni su nas povukli svojim pogocima. Golovi mogu da učine čuda, a do sada su nam oni nedostajali. Sada nam je potrebna konstantnost“, rekao je Italijano o sjajnoj partiji Luke Jovića.
Priliku da potvrdi sjajnu formu Jović će imati u nedelju od 15 časova kada Fiorentina na svom „Artemio Frankiju“ bude dočekala Empoli u 23. kolu Serije A:
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Kvinsi Menig, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Turska i dalje „diše za vratom“ Srbiji
Luka Jović, Fiorentina - Braga - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
„Srpski Falkao“ se probudio – Jović dominira u Ligi konferencija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala