- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odjeci derbija i haosa u Nišu – Željkova paralela s Evroligom i Duškova poruka

© Tanjug / VLADIMIR LJPORIIŽŽeljko Obradović, Duško Ivanović
Željko Obradović, Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu rezultatom 83:75 u meču koji je bio prekinut zbog navijača. I dok je trener crveno-belih, koji je isključen imao poruku za Argentinca Kampaca, Željko Obradović je povukao paralelu između dvoboja večih na domaćoj i na evrosceni.
I dok u Evroligi uglavnom sve protekne u najboljem redu, što je bio slučaj u dva ovosezonska derbija na evrosceni, u Nišu je utakmica bila prekinuta i pretilo je da dvorana bude ispražnjena zbog navijača.
Jednostavno, nije moglo bez ružnih scena i prekida. Najtrofejniji evropski stručnjak u više navrata je prethodnih apelovao na navijače crno-belih da navijaju fer i korektno.
MMA Beogradska arena - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Nina je verovala, a Srbija dočekala svetsko zlato – ješće se gibanica
„Već sam rekao posle utakmice pre dva dana i nemam ništa da dodam. Moj stav je poznat od prvog dana i stalno ponavljam, a ne znam zašto se drugi ljudi ne javljaju i pričaju. Jedino mogu da pozivam navijače Partizana, da se niko ne proziva, ne vređa i ne baca bilo šta na teren. Ja sam uvek protiv toga i ne rešavaju to igrači i treneri. To znate i vi novinari i da li pišete o tome? Da li nije bilo problema na dva derbija u Evroligi i zašto onda problema ima kod nas? Neko mora da da odgovor. Mi akteri se uvek ponašamo isto. To je pitanje za nekog drugog i mora da se reši na višim nivoima, a vi to možete da pratite i pišete o tome ko podgreva tu atmosferu i da ovo nije dobro. To svi znamo i nemojte da se pravimo da znamo o čemu je reč. Veoma je dobro sve poznato“, rekao je Željko posle poraza Partizana, uprkos tome što su crno-beli imali čak i 18 poena prednosti, ali su na kraju pognute glave napustili parket u niškom Čairu.
Nedovoljno zalaganje u odbrani i veliki broj lako primljenih poena uticali su na konačan epilog. Upravo je na to upozoravao svoje košarkaše popularni Žoc.
„Nismo bili zainteresovani preterano da igramo odbranu. To je nešto na čemu moramo da radimo, jer su pred nama još dva takmičenja. Ovo moramo da zaboravimo i da se okrenemo Fenerbahčeu, narednoj utakmici. Da vidimo zašto je odnos bio takav. Probao sam da pričam sa igračima da utakmica kao ova, ako nema doze želje i borbenosti tokom svih 40 minuta, onda će rezultat biti ovakav", jasan je Željko.
S druge strane, njegov kolega Duško Ivanović koji je u ranoj fazi meča isključen zbog dve tehničke greške, poručio je da je Zvezda došla u Niš da osvoji trofej Kupa Srbije. Veliki uticaj na igru crveno-belih imao je Argentinac Fakundo Kampaco, koji i dalje ima zabranu igranja u Evroligi, zbog problema s registracijom, tako da mu je ovo bio prvi večiti derbi.
Ivanović je imao poruku za Argentinca koji je meč završio sa 12 poena, četiri skoka i sedam asistencija.
„Kampaco je igrač koji je igrao na visokom niovu i koji je u španskom prvenstvu, Evroligi i NBA ligi pokazao svoj kvalitet. Držao je ekipu i vodio je igru. Do sada nije igrao protiv jakog protivnika kakav je bio u ovom meču i zbog toga je verovatno u prvom poluvremenu bio malo brzoplet. A onda u drugom, bio je zaista sjajan. Može on još mnogo bolje i igraće još bolje“, podvukao je Ivanović.
Crvena zvezda će u subotu od 21 čas igrati u finalu protiv Mege koja je eliminisala FMP u drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Partizan Crvena Zvezda Kup Radivoja Koraća - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Zvezdin preokret u dimu Čaira – protiv Mege za Žućkovu levicu
Alen Smailagić i Željko Obradović - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Nekada Novica i Bogdan, danas Alen i Jam, ali – gde je Filip?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala