- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nina je verovala, a Srbija dočekala svetsko zlato – ješće se gibanica

© Sputnik / Lola ĐorđevićMMA Beogradska arena
MMA Beogradska arena - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
Srpska MMA borkinja Nikolija Nina Milošević odbranila je titulu prvaka sveta u amaterskom MMA u kategoriji do 61 kilogram. Ona je u Beogradu trijumfovala u finalu, ali bez borbe pošto se protivnica iz Brazila povukla zbog povrede.
Beograd je prethodnih dana domaćin Svetskog prvenstva u amaterskom MMA i čitav turnir koji se održava u Areni je organizovan na izuzetno visokom nivou.
Nina, koja se u prošlosti takmičila pod zastavom Švedske, zemlje u kojoj je rođena, dočekana je ovacijama na putu ka kavezu u finalu, ali do borbe nije došlo jer je protivnica iz Brazila Žozijan Oliveira bila primorana da odustane zbog povrede.
Miloševićeva je imala maksimalan učinak do velikog finala. Redom je pred sobom rušila Lamu Nasar iz Libana tahničkim nokautom, zatim Merseders Kustodio Lopes iz Španije (sabmišn), kao i Paulinu Kontnu iz Poljske (sambišn).
Nina je posle fantastičnog rezultata i uspeha, odbranjenog svetskog zlata objasnila da je oduvek verovala u svoje snove, koje je uspela da pretoči u javu.
„Tako je, došla sam s namerom da odbranim svetsko zlato. Moraš da veruješ da možeš da budeš šampion, a zatim i da odbraniš titulu. E, to je pravi šampion“, rekla je Nina i na konstataciju da nije s ovog sveta, jer je neverovatan borac, poručila je u kameru:
„Hvala na tom komplimentu, ali ja moram da se zahvalim prvo mami i tati, ipak su me oni napravili“, poručila je srpska MMA šampionka.
Objasnila je Nina i zbog čega voli na vreme da završi borbu, ne želi jednostavno da njena sudbina bude stavljena u ruke sudija, jer se u prošlosti, kako je rekla, opekla.
„Izuzetno sam ponosna na sebe. Ušla sam u kavez s namerom da napravim rekord i bila sam spremna da to ostvarim. Nisam želela da meč ode u ruke sudija, želela sam to da izbegnem u svakoj borbi, i na to sam posebno ponosna. Dešavalo mi se da ne delim mišljenje sudija i zato sam ranije završavala borbe. Nekoliko puta ranije sam se opekla, sada smo to izbegli. Moraš da imaš put, cilj i volju", dodala je dvostruka uzastopna svetska šampionka.
Na konstataciju da ona predstavlja uzor mladim sportistima i na pitanje da li planira da se preseli u profesionalni MMA, jer je amaterski prerasla, Nina je odgovorila:
„Mnogo mi znači ako sam inspiracija mladim borcima. Došla sam da inspirišem i motivišem ljude. Meni je MMA mnogo pomogao u životu. Ne samo u kavezu, nego u životu generalno. Granice ne postoje, bitno je samo da verujete. Što se tiče profesionalnog MMA, želim da idem i mislim da ću ući u profi MMA, ali svi znaju da je za to potrebno vreme. Nemam jasniji odgovor u ovom trenutku“, poručila je Nikolija Nina Milošević.
U nju je takođe svim srcem verovao selektor Srbije Savo Lazić, koji je u šaljivom tonu najavio njeno ušešće na SP, odnosno verovao je u njenu dominaciju.
„Mogla je i babu svoju da dovede da stavi u ugao, da donese gibanicu“, rekao je kroz osmeh Lazić i dodao:
„Nikolija je jedna divna devojka, mentalitetom je šampion. Njoj ne treba niko, to me je oduševilo. ona je mogla sama da dođe ovde. Taman kada ona vrati svoj zlatni dres, uzećemo da pojedemo tu gibanicu. Ja ne mogu da prikažem svoje oduševljenje njom. Ona je čudovište“, istakao je selektor Srbije Lazić.
Srbija je završila učešće na amaterskom Svetskom prvenstvu u Beogradu sa Nininom zlatnom medaljom i tri bronzane medalje, od kojih dve u seniorskoj konkurenciji (Veljko Aleksić i Dževad Baltić) i jedna među juniorima - Milica Glušica.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nikolija Nina Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Nikolija je izabrala Srbiju i redom ruši sve rivalke: „Da vrati zlatni dres i da pojedemo gibanicu“
Roman Kostomarov - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Ruski šampion preživeo agoniju: „Čudo je što je živ“
Milica Gardašević - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Milica je dostojna naslednica srpske šampionke – mlada atletičarka odnela pobedu u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala