- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski šampion preživeo agoniju: „Čudo je što je živ“

© Sputnik / Ilья PitalevRoman Kostomarov
Roman Kostomarov - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Supruga Romana Kostomarova olimpijskog šampiona u umetničkom klizanju Oksana Domnina, oglasila se povodom njegovog zdravstvenog stanja i agonije kroz koju prolazi. Ona je poručila da je zahvalna doktorima što su mu spasili život i da je pravo čudo što je i dalje živ.
Čuveni ruski klizač Roman Kostomarov prolazi kroz pakao i nalazi se u bolnici.
Prvobitno nije mogao sam da diše, imao je tešku upalu pluća, navodno mu je amputirano nekoliko prstiju kako bi se sprečila nekroza, što je njegova majka demantovala.
Ipak, ono što je najvažnije - živ je.
O svemu kroz šta prolazi olimpijski, evropski i svetski šampion, objasnila je njegova supruga Oksana Domnina.
„Roman se nije osećao loše, a jedini simptom bio je blagi kašalj koji se pojavio početkom januara. Ne mislim da je to nešto nenormalno. Sportisti uvek uzimaju lekove kada imaju temperaturu. Dokle god imate snage, klizate, a dana kasnije se desi da imate temperaturu 39. Za klizače je to normalna pojava“, rekla je Domnina za ruske medije.
Ona je dodala da zbog lekova koje je uzimao nije moglo da se definiše njegovo pravo zdravstveno stanje, odnosno da bolest nije mogla da se dijagnostifikuje na vreme.
Kada su Roman i njegova porodica bili svesni ozbiljnosti čitave situacije, lekari su ih detaljno uputili kakve bi sve posledice mogle da budu.
„Svi smo od samog početka znali i razumeli kakve posledice mogu da nastanu. Kada se Roman razboleo, zasedao je konzilijum najboljih lekara. Uspeli su da ga vrate u život. To što je sada sa nama je zaista pravo čudo i zasluga lekara. Velika sreća, jer je to najvažnije“, poručila je supruga čuvenog umetničkog klizača.
Podsetimo, Roman Kostomarov je 10. januara hospitalizovan. Završio je na intenzivnoj nezi sa upalom plućom, posle čega je prebačen u specijalnu bolnicu, gde je priključen na specijalne aparate s veštačkim kiseonikom koji su uspeli da ga održe u životu.
Kostomarov je olimpijski šampion u umetničkom klizanju iz 2006. godine. U tandemu sa Tatjanom Navakom dva puta je bio svetski šampion, osvojili su zajedno tri puta i titulu prvaka Evrope.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Roman Kostomarov  - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Ruska legenda u teškom stanju posle druge operacije
Milica Gardašević - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Milica je dostojna naslednica srpske šampionke – mlada atletičarka odnela pobedu u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala