- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikolija je izabrala Srbiju i redom ruši sve rivalke: „Da vrati zlatni dres i da pojedemo gibanicu“

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Triangle TVNikolija Nina Milošević
Nikolija Nina Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Sa epitetom svetske šampionke u MMA Nikolija Nina Milošević, odrasla u Švedskoj, odlučila je da ponese zastavu Srbije, države svog porekla i na Svetskom šampionatu u Srbiji pokazala je koliko je dobar borac, što je konstatovao i selektor Srbije Savo Lazić.
„Mogla je i babu svoju da dovede da stavi u ugao, da donese gibanicu“, rekao je Lazić uz osmeh posle prvog meča Miloševićeve na Svetskom prvenstvu gde je demonstrirala svoju dominaciju nad konkurencijom.
Bije, ruši, završava – u najkraćem tako izgleda ono što radi Miloševićeva koja je obezbedila sebi i plasman u finale, dominantnim borbama.
Ona je po dolasku iz Švedske krenula da trenira u Smederevu gde je brusila formu za Svetsko prvenstvo, a priznanje njenim trenerima odao je i selektor Lazić uz poruku da se nada da će se pojesti slavljenička gibanica posle osvajanja zlatne medalje.
„Nikolija je jedna divna devojka, mentalitetom je šampion. Njoj ne treba niko, to je je oduševilo, ona je mogla sama da dođe ovde. Taman kada ona vrati svoj zlatni dres uzećemo da pojedemo tu gibanicu. Ja ne mogu da prikažem svoje oduševljenje njom, ona je čudovište“, naveo je Lazić.
Zlatni dres, koji je pomenuo Lazić, Miloševićeva je osvojila na prethodnom Svetskom prvenstvu, ali joj je on oduzet pošto je promenila državljanstvo, međutim ona hitro juriša ka novoj tituli, redom „završavajući“ rivalke.
„Ne želim da odluka ide ka sudijama, nikada ne znaš kako će da sude. Ja to ne smatram kao pobedu, moram da završim ja borbu da bih osetila da sam pobedila. Mnogo je lepo u beogradskoj Areni, drugačija je atmosfera nego u Švedskoj“, navela je Miloševićeva.
Ona će se za zlato boriti u finalu u veliki je favorit, a prethodno je postala jedan od tri seniora Srbije sa obezbeđenim odličjem na Svetskom prvenstvu u MMA koje se održava u Srbiji.
Zastava Srbije na ceremoniji otvaranja Svetskog amaterskog prvenstva u MMA - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Četiri medalje za Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala