- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Četiri medalje za Srbiju!

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije na ceremoniji otvaranja Svetskog amaterskog prvenstva u MMA
Zastava Srbije na ceremoniji otvaranja Svetskog amaterskog prvenstva u MMA - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Troje srpskih boraca obezbedilo je medalje na Svetskom amaterskom prvenstvu u mešovitim borilačkim veštinama (MMA) koje se održava u Beogradu, to su Nikolija Milošević, Veljko Aleksić i Dževad Baltić u seniorskoj i Milica Glušica u juniorskoj konkurenciji.
U konkurenciji seniorki u kategoriji do 62 kilograma Nikolija Milošević će se boriti za najsjajnije odličje pošto je pobedila Mercedes Kustodi iz Španije.
Srpkinja je iskoristila prvu priliku, zaključala protivnicu i ugušila je u parteru, a potom je obezbedila i plasman u finale.
Veljko Aleksić je imao borbu protiv Lestera Batresa iz SAD. Radi se o kategoriji do 77 kilograma, a srpski borac je pobedu obezbedio udarcima u stajanju. Amerikanac nije mogao da izdrži napade Aleksića koji je prošao u polufinale, ali je u tom meču poražen i ostao je na bronzanom odličju.
Treći naš predstavnik Dževad Baltić je nakon iscrpljujućeg prethodnog meča smogao snage da se bori ponovo i to tako što je dobio angolskog predstavnika Stanislaava Kakese Vezija.
Svi oni su obezbedili ne samo polufinala i finale, već i medalje s obzirom na to da borbe za treće mesto nema. Oba poražena iz polufinala dobijaju svetske bronze, dok se pobednici bore za zlato.
MMA Beogradska arena - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Beograd je MMA svet – svečano otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala