- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crveni alarm u Španiji zbog Stefana i Srbije

© AFP 2023 / LINDSEY PARNABYStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
Španski mediji pomno prate situaciju oko mlade zvezde Liverpula Stefana Bajčetića koji još nije odlučio da li će igrati za Srbiju ili „crvenu furiju“. Upozoreni su selektor De la Fuente i ostali iz FS Španije da ne bi smele da se ponove greške iz prošlosti, kao i da Srbija mora bidi pobeđena.
Odlične partije 18-godišnjeg veziste kog Orlovi otvoreno žele u svojim redovima, jer predstavlja zalog za budućnost, upalile su crveni alarm na Pirinejima, s obzirom na to da su se Španci u prošlosti opekli s pojedinim mladim nadama.
Situacija je sledeća - momak rođen u Vigu, čiji je otac Srbin i bivši fudbaler Crvene zvezde – Srđan Bajčetić, oblačio je do sada dres reprezentacije Španije za igrače uzrasta do 18 godina, ali još nije debitovao za seniorski ili omladinski tim „crvene furije“, što daje nadu da bi u budućnosti mogao da igra i za Srbiju.
Stefan se za sada nije oglašavao, interesovanje ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije je od ranije poznato, ali ni Španci ne sede skrštenih ruku. Tako je ugledni sportski dnevnik „AS“ lansirao tekst u kojem je apostrofirao da Španija ne bi smela da ponovi greške iz prošlosti i da se olako odrekne još jednog talenta.
Sugerisano je selektoru Luisu de la Fuenteu iz pera španskih novinara da bi trebalo za predstojeće akcije u martu da uvrsti na spisak fudbalera i mladog vezistu Liverpula.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Dve reči opisuju mladog mađioničara kome se Srbija nada
Ako ne to, onda bar selektor za igrače uzrasta do 21 godinu bi trebalo da pozove Stefana Bajčetića, kako ga Srbija ne bi preotela. Navodno, u javnosti već provejava mogućnost da će ga De la Fuente pozvati, ali to je za sada samo pretpostavka medija.
U pomenutom tekstu navedeno je da bi njegov otac Srđan Bajčetić voleo da Stefan igra za Srbiju, ali da je odluku prepustio nasledniku, kao i da u ovoj „utakmici“ Španija mora da nadigra Srbiju.
Podsetio je „AS“ na propuste FS Španije iz prošlisti, kada su „izgubljeni“ Alehandro Garnačo, mlada nada Mančester junajteda, koja je posle debija za mladu reprezentaciju Španije, izabrala da nastupa za Argentinu. Nije jedini, pominje se i Niko Paz, koji je izabrao Argentinu pre Španije, kao i napadač madridskog Reala Alvaro Rodrigez koji je prednost dao Urugvaju, a rođen je u katalonskom Palamosu.
Stefan Bajčetić je sebe lansirao u centar pažnje svetskih medija, neverovatno zrelim partijama za jednog 18-godišnjaka, koji je uspeo da impresionira i Nemca Jirgena Klopa i izbori se ekspresno za mesto startera u slavnom Liverpulu.
I dok Srbija i Španija vode pravi mali rat van terena oko talentovanog Bajčetića, on će imati novu priliku da zablista na najpoznatijoj fudbalskoj pozornici, kada u utorak od 21 čas na Enfild bude došao aktuelni prvak Španije i Evrope - Real Madrid.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Mauricio Sari - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Puši ko Turčin, prezire odelo i cipele – „Hoću da puknem od smeha“
Trener crno-belih Gordan Petrić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Trener Partizana uzburkao javnost: „Još nismo skinuli gaće“
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Totalna renesansa Dušana Silnog – Srbin dominirao u novoj pobedi Ajaksa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala