- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Totalna renesansa Dušana Silnog – Srbin dominirao u novoj pobedi Ajaksa

© AP Photo / Bernat ArmangueDušan Tadić, Ajaks
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Dušan Tadić nastavlja rapsodiju otkako je došao novi trener Džon Hejtinga, a Ajaks posle agonije polako sustiže lidera Fejenord u Erediviziji. Srbin je doprineo ove nedelje pobedi nad Spartom iz Roterdama (4:0) sa dva gola i asistencijom.
Srpski reprezentativac se upisao u strelce već posle šest minuta igre. Dejvi Klasen ga je proigrao sa levog krila, a Dušan lepo i atraktivno, čini se petom, matirao golmana gostiju.
Do drugog pogotka popularni „Kopljanici“ su stigli u 27. minutu, a Kenetu Tejloru asistirao je upravo Tadić, koji i ovaj meč igra kao centralni napadač, potpomognut Bergvajnom, Kudusom i Behajsom.
Tačku na trijumf aktuelnog šampiona Holandije Dušan je stavio u 64. minutu. Prethodno je gostujući bek Sambo oborio Bergvajna, a Srbin bio siguran egzekutor sa 11 metara. Bio je ovo jubilarni, 100. pogodak Tadića u dresu Ajaksa.
Konačnih 4:0 postavio je mladi Mohamed Kudus lepim pogotkom iz slobodnog udarca u 84. minutu.
Brojke pokazuju da je Tadić vaskrsao odlaskom Alfreda Šrojdera i dolaskom Džona Hejtinge. U prvih 18 utakmica u prvenstvu postigao je svega tri pogotka, i uglavnom je igrao desno krilo, a ne levo, jer je bivši trener pravio mesto za novajliju Bergvajna.
Onda je na klupu stigao Hejtinga i stvari su ponovo došle na svoje mesto. Tadić je zaigrao ili centralnog napadača ili levo krilo, pa je na poslednjih pet utakmica u ligi četiri puta pronašao put do mreže i upisao tri asistencije.
Sada je na koti od sedam golova i 12 asistencija, a s obzirom na to da kraja prvenstva ima još 12 kola, lako je moguće da dobaci do učinka iz prethodne sezone kada je 13 puta bio strelac i imao je 19 asistencija.
Plasman obezedio Sofascore
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Napadi na Dušana Silnog ne prestaju, ali je on vaskrsao: „Sveža krv, impresioniran sam“
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Delije su otvorile front u Evropi: „Tražiće se osveta i izdajnik“
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Šokirao je Stankovića pa zaplakao zbog Mihajlovića: „Verujem da mi je on pomogao da postignem gol“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala