- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Napadi na Dušana Silnog ne prestaju, ali je on vaskrsao: „Sveža krv, impresioniran sam“

© AFP 2023 / MAURICE VAN STEENDušan Tadić, Ajaks
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Dušan Tadić vaskrsao je fudbalski pod trenerskom palicom privremenog trenera Ajaksa Džona Hejtinge. Ipak, neke stvari se nisu promenile – napadi legendarnog Veslija Snajdera na Srbina. Povod ovoga puta bila je kapitenska traka s podrškom Turskoj i Sibiji zbog razornog zemljotresa, koju as „kopljnika“ jedini u Erediviziji nije nosio prošlog vikenda.
Ne prođe utakmica da Vesli Snajder ne uzme da kritikuje Ajaks ili kapitena kluba iz Amsterdama Dušana Tadića.
Kako je Tadić odlaskom Alfreda Šrojdera živnuo i počeo da postiže golove i da deli asistencije, jer je prekomandovan u špic napada i na mesto levokrilnog napadača, tako je Snajder morao da pronađe novi razlog da udari na Srbina.
I pronašao ga je. Ovoga puta problem je bila kapitenska traka u meču sa RKC Valvajkom (3:1) na kojoj je izostala podrška preživelima u razornim zemljotresima u Turskoj i Siriji.
„Svi osim kapitena Ajaksa nosili su kapitensku traku u znak podrške preživelima u potresima u Turskoj i Siriji. Jako lepa inicijativa koju je pokrenuo moj prijatelj Tarik Divarsi iz Utrehta“, rekao je 38-godišnji Vesli Snajder.
To je prokomentarisao i Endi van der Mejde, još jedan bivši igrač Ajaksa i Intera, koji je javno konstatovao da je Ajaks jedini klub iz Eredivizije koji nije imao pomenutu traku. Dodajući da bi tako veliki klub, kao što je div iz Amsterdama, morao da se uključi u kampanju, te da ne razume zbog čega je izostala podrška.

„Bila je to odluka rukovostva kluba. Ne znam zašto su to odlučili, ali trebali bismo da gledamo kapitene koju su nosili traku. Učestvovalo je 17 klubova, na čemu smo izuzetno zahvalni. Možda u Ajaksu ima igrača koji žele da doniraju dresove“, rekao je Snajder.

Ubrzo se posle prozivki oglasio i sam kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić, koji je na svom zvaničnom Tviter profilu napisao:

„Zemljotresi u Turskoj i Siriji duboko su me šokirali. Moje misli su sa ljudima koji su izgubili svoje voljene u ovoj tragediji i svima koji su pogođeni“, bile su Tadićeve reči.

Lider Ajaksa će u četvrtak od 18 časova i 45 minuta imati novi izazov jer na „Johan Krojf Arenu“ stiže Union Berlin u meču šesnaestine finala Liga Evrope.
Brojke pokazuju da je Tadić vaskrsao odlaskom Šrojdera i dolaskom Džona Hejtinge. U prvih 18 utakmica u prvenstvu postigao je svega tri pogotka, i uglavnom je igrao desno krilo, a ne levo, jer je Alfred pravio mesto za novajliju Bergvajna.
Onda je stigao Hejtinga i stvari su ponovo došle na svoje mesto. Tadić je igrao ili centralnog napadač ili levo krilo, pa je na poslednje tri utakmice dvaput pronašao put do mreže i upisao je i dve asistencije. Sada je na koti od pet golova i 12 dodavanja, a s obzirom na to da kraja prvenstva ima još 13 kola, lako je moguće da dobaci do učinka iz prethodne sezone kada je 13 puta bio strelac i imao je 19 asistencija.
„Imam veoma dobar odnos sa Alfredom. Ali on takođe zna da će biti teško ukoliko ne pobediš sedam vezanih utakmica, a vodiš klub kao što je Ajaks. Nismo u kontaktu otkako je otišao, ali se nadam da je srećan i da će ponovo početi da pobeđuje“, rekao je Dušan.
Tadić se osvrnuo na odluku uprave kluba da do kraja sezone šansu pruži doskorašnjem treneru rezervnog tima Ajaksa i legendi kluba iz Amsterdama.
„Hejtinga – nova energija, sveža krv. Lepo je kada je trener neko ko poznaje klub i živi za njega. Za sada sam apsolutno impresioniran. On ima sve", izneo je momak iz Bačke Topole niz komplimenata na račun nekadašnjeg štopera Ajaksa i Evertona, koji je odigrao preko 200 utakmica za klub sa „Johan Krojf Arene“.
Liga Evrope, šesnaestina finala
Ajaks - Union Berlin 18.45
Barselona - Mančester junajted 18.45
Salcburg - Roma 18.45
Šahtjor - Ren 18.45
Bajer Leverkuzen - Monako 21.00
Juventus - Nant 21.00
Sevilja - PSV 21.00
Sporting - Midtjilend 21.00
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Gordan Petrić - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Šerif je na vratima, a Petrića muči Tumbakovićev problem
Navijači Partizana na derbiju - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
MOJA PRIČA
Srpkinja preživela agoniju u Moldaviji i otkriva detalje za Sputnjik: „Usred noći su nam doneli papir“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala