- Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
MOJA PRIČA
Donosimo vam životne priče, reportaže i neobične sudbine ljudi koji društvo čine boljim.

Srpkinja preživela agoniju u Moldaviji i otkriva detalje za Sputnjik: „Usred noći su nam doneli papir“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNavijači Partizana na derbiju
Navijači Partizana na derbiju - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Ekskluzivno
Odvojili su nas i posle nekoliko sati dali formulare koje je trebalo da potpišemo, a svi su bili na rumunskom jeziku. Najstresnije je bilo kada su zatvorili vazdušni prostor, nismo znale da li ćemo izaći iz zemlje, opisala je Mira Radosavljević dramatične scene iz Moldavije gde je otišla kako bi u četvrtak bodrila fudbalere Partizana protiv Šerifa.
Navijači Partizana deportovani su iz Moldavije u kojoj crno-beli igraju meč šesnaestine finala Lige konferencija, a dok je jedna grupa našla karte za let u prag, dve devojke ostale su na aerodromu u Kišinjevu kako bi našle let koji im više odgovara.
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
MOJA PRIČA
EKSKLUZIVNO Navijač Partizana opisuje šokantnu deportaciju iz Moldavije: Pominjali su nam i Putina
„Sleteli smo u ponedeljak oko sedam uveče u Kišinjev, sve kao što je rečeno. Nisu nam davali informacije, ne pričaju engleski. Davali su nam neke papire i formulare koje je trebalo da potpišemo, oni su bili na rumunskom jeziku. Neke smo uspeli da protumačimo, neke ne. Saopštili su nam potom da odbijaju naš ulazak u njihovu državu i pomerili su nas u tranzitnu zonu. Usred noći doneli su nam papir na kom je pisao razlog zbog čega ne možemo da uđemo u Moldaviju. Prema njihovim rečima nismo imali dokaz da ćemo ići na utakmicu, iako imamo rezervisane karte, bukiran smeštaj i karte za povratni let“, priča za Sputnjik Mira Radosavljević koja je sa još jednom damom ostala na aerodromu i čekala let za Bukurešt.
Agonija je dostigla vrhunac kada je Moldavija zatvorila vazdušni prostor, a potom je i let za Bukurešt otkazan.

„Bili smo tamo do utorka, jedan deo njih je otišao u Prag, dok nama to nije odgovaralo pa smo kupile karte za Bukurešt. Međutim, u tom trenutku zatvara se vazdušni prostor Moldavije, niko ne može da leti. To je bilo najstresnije jer u tom trenutku nismo znali kako da izađemo iz zemlje. Kada su letovi ponovo krenuli saznale smo da je naš let za Bukurešt iz nepoznatog razloga otkazan, pa smo mi otišle u Varšavu.“

Za tri dana letele smo: Niš – Beč, Beč – Kišinjev, Kišinjev – Varšava i na kraju sada imao kartu za Beograd da večeras konačno dođemo kući posle ove agonije“, priča Mira koja je još u novembru sa ostalim navijačima kupila avionsku kartu i rezervisala smeštaj.
Ni drugi deo navijača još uvek nije uspeo da dođe u Srbiji, a Mira napominje da nikakvu pomoć nisu dobili.
„Koliko znam ni druga ekipa nije došla u Beograd. Naravno, sve smo same platile, imale smo opciju da se snađemo ili čekamo pet dana taj povratni let koji smo prethodno platili. Nije bila opcija da živimo pet dana na aerodromu bez ičega tako da nam je ovo bio jedini način da odemo iz države“, zaključuje Mira Radosavljević.
Utakmica Partizana i Šerifa igraće se bez navijača, a posle drame koju su doživeli navijači samo dan kasnije stigla je i vest da je bokserima Crne Gore zabranjen ulazak u Moldaviju.
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
MOJA PRIČA
EKSKLUZIVNO Navijač Partizana opisuje šokantnu deportaciju iz Moldavije: Pominjali su nam i Putina
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Pojavio se dokument – „Navijači opasnost za državni poredak Moldavije“
Svetsko prvenstvo u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Bokseri Crne Gore deportovani iz Moldavije – posle drame navijača Partizana izbio novi skandal
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala