- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pojavio se dokument – „Navijači opasnost za državni poredak Moldavije“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNavijači Partizana
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Prva utakmica plej-ofa za nokaut fazu Ligu konferencija između Šerifa i Partizana (četvrtak, 21.00) pod velikim je znakom pitanja posle serije odluka vlasti Moldavije u vezi sa njenom organizacijom.
Prvobitno su domaćini odlučili da se meč iz Tiraspolja premesti u glavni grad Kišinjev zbog nestabilne situacije na istoku zemlje, u regionu Prindestrovlje, da bi nakon toga bila doneta odluka od strane bezbedonosnih službi da se meč igra bez prisustva publike.
Podsetimo, navijačima Partizana je zabranjeno da uđu u zemlju, potom je zatvoren vazdušni prostor nad ovom državom (koji je ponovo otvoren), a zatim je u javnost procurio i zvanični dokument u kome se govori o srpskom klubu i njegovim navijačima.
U njemu se navodi da je Fudbalski savez Moldavije nakon konsultacija sa službama bezbednosti zbog „postojećih pretnji državnom poretku“ rešio da ne dozvoli ulazak srpskih navijača u zemlju.

„Ovim povodom moramo da vas obavestimo da je Fudbalski savez Moldavije dobio pismo bezbedonosnih i obaveštajnih struktura Moldavije i agencija zaduženih za bezbednost države. Prema njihovim informacijama, koje navodimo u ovom pismu, postoji opasnost od ugrožavanja državnog poretka Republike Moldavije i kako bismo ovo izbegli bezbeonosne službe traže da se meč Šerifa i Partizana igra iza zatvorenih vrata“, navodi se u ovom dokumentu.

U pismu se traži i da se prvo obavesti Partizan o ovoj odluci, što je i urađeno, nakon čega se oglasio i klub iz Humske.
Takođe se zahteva i da se pronađe najbolje rešenje kada su u pitanju gostujući navijači sa kupljenim kartama, a FS Moldavije je zatražio kompletan spisak delegacije Partizana koja je trebalo da stigne u Moldaviju. Na kraju kao poslednja stavka zatraženo je najozbiljnije moguće obezbeđivanje sigurnosti na toj utakmici.
Dakle, sprpski navijači neće moći da uđu u Moldaviju, ali sada je veliko pitanje da li će i sam Partizan otputovati na meč. Poslednju reč će, verovatno, dati UEFA.
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Posle deportacije navijača Partizana – rampa i na stadionu: „Molimo vas da ne polazite na put“
Navijači košarkaša Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Navijači Partizana deportovani iz Moldavije
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
MOJA PRIČA
EKSKLUZIVNO Navijač Partizana opisuje šokantnu deportaciju iz Moldavije: Pominjali su nam i Putina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala