- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šerif je na vratima, a Petrića muči Tumbakovićev problem

© Foto : FK Partizan / Sandić FOTOGordan Petrić
Gordan Petrić - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Partizanu i dalje bridi obraz od četiri šamara koje mu je udarila Mladost GAT usred Humske prošlog vikenda. Sada je na red stigao evropski okršaj sa Šeriom u Tiraspolju u meču šesnaestine finala pred koji je trener Gordan Petrić delimično otkrio šta je bio problem i razlog debakla – privatni treneri.
Srbija je pod komandom Ljubiše Tumbakovića doživela neuspeh i ostala je bez odlaska na Evropsko prvenstvo 2021. godine, posle čega je iskusni stručnjak i legendarni trener Partizana poručio da su privatni kondicioni treneri krivi za takav epilog.
Konkretno, Tumbaković je u dokumentaciji koju je podneo Fudbalskom savezu Srbije, označio kao krivca čuvenog kondicionog trenera Andreju Milutinovića da je pojedinim reprezentativcima sugerisao da treniraju smanjenim intenzitetom zbog lakših povreda.
„Zbog nedovoljno kvalitetne komunikacije, raspodele posla i odgovornosti koordinatora za fizičku pripremu i oporavak, Andreje Milutinovića, došlo je do pojave paralelnog stručnog štaba i paralelnog trenažnog procesa“, naveo je između ostalog Tumbakoviću i iscrpnom izveštaju koji je dostavio tadašnjem predsedniku FSS Slaviši Kokezi.
Iako Andreja Milutinović važi za jednog od najboljih privatnih trenera i kod njega se sprema veliki broj reprezentativaca Srbije počev od kapitena Dušana Tadića, preko gol-mašine Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Luke Jovića, Nemanje Radonjića, on je tada označen od selektoraTumbakovića kao čovek koji je uticao da pojedini igrači preskaču utakmice i treninge.
Sada se nešto slično očigledno dešava i u Humskoj, odnosno u Partizanu koji je pred svojim navijačima naivno poražen od Mladosti (0:4).
„Postoje razlozi zašto se to desilo. Žao mi je što nisam ranije reagovao na neke slituacije, možda bih sprečio taj poraz. Nije problem moja naivnost u smislu toga ko je izašao i koji smo sistem predstavili. Bio sam naivan tokom sedmice i nisam reagovao. Neki igrači su se opteretili treninzima van SC Teleoptik i to se primetilo. Dešavalo se i u prošlosti, tada sam sa strane pričao da može da se reši, ali dok ne uđete u nečije kopačke... U svakom slučaju, oni koji treniraju sa privatnim trenerima trebalo bi da obrate pažnju. To je bila moja navinost“, poručio je pred meč u Moldaviji u Kišinjevu Gordan Petrić.
Očekuje se da će mladi strateg crno-belih „promešati karte“ i da će bar trojicu igrača promeniti u startnoj postavi protiv Šerifa u odnosu na meč protiv Mladosti. Među stativama bi trebalo da bude golman Aleksandar Popović, dok će u poslednjoj liniji po svoj prilici biti: Marko Živković, Svetozar Marković, Igor Vujačić i Zlatan Šehović. Ispred njih: Kristijan Belić i Ljubomir Fejsa – zatim Kvinsi Menig, Bibras Natho, Fuseni Dijabate i Rikardo Gomeš.
„Šerif ima dosta stranaca, očekuje nas naporan meč. Teško je igrati protiv njih. Gledao sam ih tokm priprema, ali nekim od igrača angažovanih u minulom prelaznom roku nije dozvoljeno da igraju protiv nas. Ne znam ko će da im igra, otišlo im je šest do osam fudbalera, neki novi su došli, to je za nas novo. Posle deset minuta ćemo videti šta nas čeka. Dobro je da se igra dvomeč, što je drugačije od grupne faze, kada imate šest utakmica“, rekao je Petrić.
Srbija se opekla, Tumbaković je kazno označio problem i plaćena je cena. Petrić je reagovao brže i već će se u prvom meču šesnaestine finala protiv Šerifa, pred praznim tribnama u Kišinjevu, videti da li su pojedini igrači ozbiljno shvatili upozorenje šefa stručnog štaba.
Utakmica Šerif - Partizan igra se u četvrtak od 21 čas, a tekstualni prenos možete pratiti uz Sputnjik sport.
Liga konferencija 1/16 finala
Bodo - Leh 18.45
Braga - Fiorentina 18.45
Karabag - Gent 18.45
Trabzon - Bazel 18.45
AEK Larnaka - Dnjepar 21.00
Lacio - Kluž 21.00
Ludogorec - Anderleht 21.00
Šerif - Partizan 21.00
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Navijači Partizana na derbiju - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
MOJA PRIČA
Srpkinja preživela agoniju u Moldaviji i otkriva detalje za Sputnjik: „Usred noći su nam doneli papir“
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Čelsi se sapleo u Nemačkoj, Benfika ubedljiva u Brižu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala