- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šokirao je Stankovića pa zaplakao zbog Mihajlovića: „Verujem da mi je on pomogao da postignem gol“

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Napadač Bolonje Roberto Sorijano gol koji je postigao u pobedi nad Sampdorijom u gostima (2:1), posvetio je Siniši Mihajloviću s kojim je sarađivao u dva kluba. Slomio se i zaplakao kao kiša, kada su ga novinari pitali o odlasku legendarnog levonogog bombardera.
Iskusni 32-godišnji Sorijano doveo je u vođstvo goste u 17. minutu, posle čega je Sabiri izjednačio u drugom poluvremenu, ali je sva tri boda Bolonji obezbedio Orsolini u 90. minutu.
Sorijano i Siniša Mihajlović sarađivali su prvo u Sampdoriji od 2013. do 2015. godine, a kasnije ga je Miha doveo upravo u Bolonju, gde su se rastali nakon što je srpski stručnjak u septembru dobio otkaz zbog bledih rezultata.
Sorijano je pod komandom stratega Siniše Mihajlovića, koji je preminuo 16. decembra u 53. godini, postigao 24 pogotka, zabeležio je i 27 asistencija tokom 175 odigranih utakmica.
Jasno je da su njih dvojica imala izuzetan odnos, pa je medije posle trijumfa Bolonje, koji je Sampdoriju Dejana Stankovića gurnuo još dublje u ambis, zanimalo kako Sinišu pamti Roberto Sorijano, i kome je posvetio gol.
Usledila je bujica emocija koja je preplavila iskusnog napadača Bolonje. Suze nije mogao, niti je želeo da sakrije.
„Želim da verujem da je ovaj gol bio zahvaljujući Siniši Mihajloviću. Želim da mislim da mi je on pomogao da postignem gol na ovom stadionu gde smo sarađivali i imali toliko divnih i zajedničkih uspomena“, jedva je preko usana prevalio nekoliko rečenica Roberto Sorijano.
Bolonja je zahvaljujući trijumfu u 23. kolu Serije A izbila na sedmu poziciju na tabeli, dok je Sampdorija koju s klupe i dalje vodi Mihajlovićev kum Dejan Stanković, ostala prikovana za dno sa samo 11 osvojenih bodova, tri više od poslednjeplasiranog Kremonezea.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Dve reči opisuju mladog mađioničara kome se Srbija nada
Saša Ilić, CSKA Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
U Bugarskoj se sve menja zbog legende iz Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala