- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Delije su otvorile front u Evropi: „Tražiće se osveta i izdajnik“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNavijači Crvene zvezde
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Veliki front za svoje navijače otvorili su najvatreniji simpatizeri Crvene zvezde odlukom da napadnu i praktično ugase nekada jednu od najvažnijih grupa navijača italijanske Rome.
Grupa Fedajn ima veliku navijačku istoriju, a tačku na nju stavili su organizovani navijači Crvene zvezde napadom na njih usred Italije i oduzimanjem svetinja grupe, navijačkih zastava koje se čuvaju kao „oči u glavi“.
Navijači Rome - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Veličali Arafata i pretili smrću Mihajloviću – na kraju su ih „ugasili“ Zvezdaši
Sve zastave su završile na Zvezdinom severu i to u plamenu, uz poruku navijačima Rome.
„Izabrali ste pogrešno društvo“, navele su Delije.

Otvoren je front

Društvo na koje ukazuju Delije su bratske navijačke grupe za Romin Fedajn, Bed Blu Bojsi, grupa navijača Dinama iz Zagreba i Gejt 13 kako se nazivaju navijači grčkog Panatinaikosa.
Sa obe grupe, iz različitih razloga, navijače Zvezde nemaju dobre odnose i čini se da je to bio presudni faktor u odluci da se napadnu i osramote Rimljani.
Fedajn je padom zastava praktično ugašen, ali je otvoren novi front koji bi mogao da ugrozi bezbednost ne samo organizovanih navijača Zvezde, već i njenih simpatizera kojih ima širom Evrope.

Saveznik iz Napulja

Navodno su podršku navijačima Zvezde u napadu na Rimljane pružili Napolitanci, navijači Napolija koji su godinama u narušenim odnosima sa simpatizerima Rome.
Prema pojedinim informacijama, Napolitanci su logistički pomogli Delije koje su u Italiju došle na utakmicu Evrolige protiv Armanija u Milanu, ali su ostale još dva dana, iz svojih razloga.
Iako to dosad nije bilo toliko evidentno, čini se da su navijači Napolija i Zvezde pronašli zajedničku tačku, a u poslednje vreme se često na stadionu "Dijego Maradona" u Napulju vide i zastave Srbije.

Potencijalna opasnost

Da je u navijačkom svetu otvoren veliki front svedoči i pisanje španskih medija, koji ukazuju na potencijalne velike probleme.
"Postoji opasnost od potpunog rata na navijačkoj sceni i u njega je uključeno nekoliko grupa u nekoliko sportova i zemalja. Italijanska policija želi da spreči sukobe, ali to neće biti lako", navodi španski As.
Taj list opisuje i kako sada izgleda italijanska navijačka scena.
"Rimski navijači će tražiti osvetu i izdajnika koji je pomogao Srbima da izvrše napad. Navijači Intera su se oglasili i stali u odbranu Rimljana jer smatraju da sukobi treba da se rešavaju oči u oči, a ne ovakvim napadima. Sa druge strane navijači Lacija poručuju da je njihov rival doživeo istorijsku sramotu", dodaje se.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala