- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Puši ko Turčin, prezire odelo i cipele – „Hoću da puknem od smeha“

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEMauricio Sari
Mauricio Sari - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Svako ko malo prati Seriju A zna ko je Mauricio Sari. Trener Lacija odlikuje se jedinstvenim stilom pokraj aut linije koji posle godina rada na top nivou nikada nije ni pomislio da izda. Čak ni kada je stigao do klupe Čelsija i Premijer lige.
Trenerka, patike, cigara u ustima i naočare izdignute iznad čela, prepoznatljivi su zaštitni znak 64-godišnjeg Napolitanca.
Niko ga na fudbalskom terenu nije video u odelu i cipelama.
Zašto? Odgovor je sam dao nekadašnji trener Empolija, Napolija, Čelsija i Juventusa.
„Često odlazim na nižerazredne terene da gledam utakmice omladinaca i hoću da puknem od smeha kad vidim tamo trenere u odelima. Slušajte, svi mi radimo na terenu i zato nosim trenerke. Kada sam radio u banci nosio sam odela i cipele“, rekao je Sari.
Trenerka i patike samo su jedna od Sarijevih ljubavi. Druga su cigarete koje su mu zabranjene na klupi tokom utakmica.
„Popušim oko 60 cigareta dnevno, što je možda previše, ali to je moj izbor. Nekada sam ih koristio mnogo više, pa ove dve pakle na dan i nisu toliko mnogo. Ne, nemam potrebu da zapalim cigaru dok se igra utakmica, i to mogu da razumem, dok zabrane pušenja na javim mestima ne mogu“, otkrio je svojevremeno Sari.
Iako Italijan ima preko 60 godina, nikada zbog konzumiranja cigareta nije imao zdravstvenih problema, pa zbog toga ne planira da ostavi pušenje.
„Zdravlje me služi. Imao sam malih problema s leđima, ali sada je to sve u redu. Ne znam zašto bih ostavljao pušenje. Ko zna, možda iz zabave ostavim na godinu dana, pa onda ponovo počnem“, zaključio je Sari.
Vladimir Sičevoj  - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
Vladimir je odbio ucenu Nemaca – nije hteo da „postane“ Ukrajinac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala