- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vladimir je odbio ucenu Nemaca – nije hteo da „postane“ Ukrajinac

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaVladimir Sičevoj
Vladimir Sičevoj  - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
U decembru prošle godine Vladimir Sičevoj se pominjao kao moguće pojačanje u timu fudbalera Crvene zvezde, ali do realizacije posla nije došlo. U tom periodu je promenio i prezime, a sada je otkriveno da je bio ucenjivan da uzme državljanstvo Ukrajine kako bi ostvario transfer na Zapad.
Napadač rodom sa Krima je bio najbolji strelac ruske Premijer lige igrajući za Orenburg, Zvezda je to primetila i imala je nameru da ga dovede u svoje redove.
„Znam za Zvezdu, želeli su da ga kupe. Kontaktirani smo, ali smo shvatili da Vladimir ne želi da ide, nismo uticali na to, postoji klauzula u ugovoru o ceni“, rekao je početkom godine sportski direktor Orenburga Dmitri Andrejev.
Futbol. RPL. Matč Himki - Orenburg - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
SPORT
Kažu da Zvezda hoće ruskog golgetera, a predsednik savetuje: „Sve smo mu objasnili“
U međuvremenu, Sičevoj je promenio prezime u Pisarski, u čast svog očuha koji ga je odgajao i sa novim imenom je izvršio transfer u ekipu Krilja Sovjetov, vredan 1,35 miliona evra.
Pre toga, ruski fudbaler se našao u situaciji da su ga pojedini nemački klubovi želeli u svojim redovima, ali pod posebnim „uslovima“.
Naime, od njega je zatraženo da promeni državljanstvo, da se odrekne ruskog i prihvati ukrajinsko, koje je imao do 2014. godine kada je Krim pripojen Rusiji.
On je tada prihvatio rusko državljanstvo i sada je odbio da ga se odrekne, a u novembru prošle godine je odigrao i prvu utakmicu za reprezentaciju Rusije.
Vladimir Sičevoj, FK Orenburg - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SPORT
Dao gol, pa zaprosio devojku – umesto „njet“ rekla mu je „da“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala