- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vladan je izabrao Srbiju – „Doneo je odluke koje su ga odaljile od Bosne i Hercegovine“

© AFP 2023Vladan Kovačević
Vladan Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Srpska fudbalska reprezentacija dobila je novog golmana Vladana Kovačevića koji je odbio poziv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Informaciju je potvrdio Faruk Hadžibegić, selektor BiH, dok Kovačević sada očekuje poziv Dragana Stojkovića Piksija.
Talentovani golman Vladan Kovačević dobio je još 2019. godine poziv za nacionalni tim Bosne i Hercegovine, međutim nije debitovao, a potom je prebačen u mlađe selekcije. Posle razgovora sa Draganom Stojkovićem Piksijem, golman Rakova odlučio je da sačeka poziv Srbije.
„Njegov izbor je Srbija, ali moram reći da mi imamo sjajne golmane, koji su u dobroj formi. Ibrahim Šehić, Kenan Pirić i Nikola Vasilj su tu već dugo i čine dobar trio. Imamo i celu plejadu dobrih golmana koji dolaze, tako da ne treba da brinemo za tu poziciju, koja je jako specifična“, rekao je Hadžibegić koji je potvrdio informaciju.
Nemanja Vidić na humanitarnoj utakmici za Radovana Radakovića - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Legenda Partizana o borbi zvezdaša za fotelju FSS: Džajića i Vidića vidim zajedno u timu
Kako je istakao selektor BiH Kovačević je sam doneo odluku, a ukoliko se predomisli može da bude kandidat za njihovu reprezentaciju.
„On je doneo neke odluke koje su ga udaljile od reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ne mogu se baviti stvarima ko je šta rekao. Ako on smatra da je Bosna i Hercegovina njegova reprezentacija - može biti kandidat“, zaključio je Hadžibegić.
Vladan Kovačević rođen je u Banjaluci 1998. godine, a trenutno važi za najboljeg golmana poljskog prvenstva. Ove sezone je u Rakovu sačuvao mrežu na 12 od 18 utakmica. Primio je samo osam golova za celu sezonu i time postao jedan od zapaženijih čuvara mreže u Evropi.
Dragan Stojković Piksi već je želeo da Kovačević obuče srpski dres u prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Država, ali Rakov mu nije dao dozvolu.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Hrvat udario na Srbina – ispričao priču o ograničenju i „nestajanju“: „Sačekaćemo ga“
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Amerikanac vodi ka „dužničkom ropstvu“ – za osam meseci je srušio sve što je Rus gradio 11 godina
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Dragan Džajić zvanično predložen za predsednika FSS
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala