- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda Partizana o borbi zvezdaša za fotelju FSS: Džajića i Vidića vidim zajedno u timu

© Foto : FK MiljakovacNemanja Vidić na humanitarnoj utakmici za Radovana Radakovića
Nemanja Vidić na humanitarnoj utakmici za Radovana Radakovića - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Zoran Bata Mirković, legendarni desni bek Partizana i Juventusa, oglasio se povodom predsedničkih izbora u Fudbalskom savezu Srbije, koji će biti održani 14. marta. Za sada je jedini zvanični kandidat Dragan Džajić, dok bi protivkandidat trebalo da bude još jedan zvezdaš Nemanja Vidić. Prema rečima Mirkovića, to ne bi smelo tako da bude.
I dok je Dragan Džajić u ponedeljak i zvanično postao kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala, koji se čeka još od povlačenja Slaviše Kokeze 2021. godine, Nemanja Vidić još nije predao kandidaturu, iako je prvi jasno i glasno poručio kakve su mu ambicije.
Bata Mirković koji je i sam radio u Fudbalskom savezu Srbije, bio je i trener Partizana, ali je pobegao glavom bez obzira iz srpskog fudbala, zbog čitave situacije, poručio je u razgovoru za Sportski žurnal da Džajića i Vidića vidi zajedno u timu, i da bi sve ostalo bilo pogrešno.
„Džajić je jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima, Ali, ja se i dalje nadam da Nemanja neće imati protivkandidata. Na kraju krajeva, Vidić je njegovo dete. To bi bio kao protiprirodni blud da vidim jednog protiv drugog! Ja njih vidim zajedno u timu! Ne vidim ih podeljene. Ili opet mora po onom starom lošem srpskom: Daj da se brojimo, daj da se razdelimo, ko će ga koga“, poručio je nekadašnji desni bek Partizana i Juventusa, Atalante.
Nastavio je Mirković, koji inače retko daje izjave za medije, u istom tonu:
„Stekao sam utisak da se dižu kuka i motika samo da Vidić ne bi bio predsednik. Kada čujem takve stvari, moram da pitam: 'Hajde, da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio predsednik'? Je l' on čestit? Je l' ima karakter? Fascinantno ime i prezime?! Mi na njegovoj poziciji nismo imali boljeg nikada. Pričamo o fudbalskoj karijeri. Ima izuzetnu reputaciju, ne samo u Engleskoj, nego u celoj Evropi. Da li je moguće da kao narod to ne možemo da prepoznamo“, zapitao se naglas Bata Mirković.
Mirković je pre nekoliko godina i sam radio na Terazijama u FS Srbije, gde je obavljao funkciju direktora, ali se povukao. Posle je uplovio u trenerske vode, ali je Partizan napustio jer nije bio zadovoljan stanjem u srpskom fudbalu, a sam nije mogao ništa da promeni.
„Prethodnih 10 godina bio sam akter stvari u srpskom fudbalu i kao igrač i kao funkcioner i kao trener. Ne mogu da se složim da je sve sjajno i bajno. Na kraju krajeva, pre četiri godine sam izašao iz našeg fudbala kao trener Partizana jer sam u toj godini doživeo svakakva burgijanja i 'silovanja'' sa svih strana od smešnih i sumnjivih utakmica, preko nekih sudija, samozvanih veličanstvenih ili kaznenih ekspedicija, ljudi koji su mi se smejali u lice. To su stvari koje pamtim, ja sam ostao u tom danu, verujte mi na reč“, zaključio je Mirković razgovor za Žurnal.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Hrvat udario na Srbina – ispričao priču o ograničenju i „nestajanju“: „Sačekaćemo ga“
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Dragan Džajić zvanično predložen za predsednika FSS
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala