- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat udario na Srbina – ispričao priču o ograničenju i „nestajanju“: „Sačekaćemo ga“

© AP Photo / Fabio FerrariNemanja Radonjić
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Fudbaleri Torina neočekivano su se sapleli pred svojim navijačima protiv fenjeraša Kremonezea (2:2), a bio je to povod trener Ivan Jurić izrazi javno nezadovoljstvo zbog partije jednog od trojice Srba u redovima „bikova“. Na udaru se našao krilni napadač Nemanja Radonjić, koji prema rečima hrvatskog stručnjaka može i mora više.
Torino koji je deveti na tabeli Serije A i koji i dalje ima šanse da se domogne evropskih takmičenja naredne sezone, okliznuo se protiv poslednjeplasiranog tima koji ni posle 23 odigrana kola u italijanskom šampionatu ne zna za pobedu.
A mogli su da dođu do nje gosti iz Kremonezea koji su posle vodećeg gola Antonija Sanabrije iz penala u 41. minutu, uspeli u nastavku dvaput da šokiraju Vanju Milinković-Savića i da u potpunosti preokrenu rezultat.
Torino je u 75. minutu bio na kolenima, ali je Singo samo četiri minuta kasnije uspeo da obezbedi samo bod „bikovima". Prethodno je u 66. minutu Hrvat Jurić u igru uveo Nemanju Radonjića, koji je zamenio brzonogog Karamoa.
Vanja Milinković-Savić i novajlija Ivan Ilić, koji je nedavno stigao iz Verone, odigrali su praktično čitav meč (Ilić zamenjen u 92. minutu), ali je trener Jurić bio nezadovoljan prikazanim od strane bivšeg asa Crvene zvezde Nemanje Radonjića.
„Kako je odigrao Radonjić? Nisam zadovoljan. Mora da pruži više na terenu, da se bori i da pokuša da postane pravi igrač. Nekada je dobar, ali onda samo nestane. Ovo je njegovo veliko ograničenje, sačekaćemo ga još, ali mora da mi da znak da nešto želi da uradi u fudbalu. Očekujem više od njega, bez njega je u najboljem slučaju teško“, poslao je Hrvat jasnu poruku Srbinu putem medija.
I upravo je ta konstantnost očigledno problem Nemanje Radonjića da pokaže koliko vredi na velikoj sceni. Momak, neverovatnog talenta i „vruće glave“, rano je otišao u Romu, pa se vratio u srpski fudbal i zaigrao za Čukarički, kasnije je stigao do Crvene zvezde, gde je zaigrao na visokom nivou, odbacivši sve one "bubice" koje su ga krasile zbog brzog načina života i izlazaka.
Smršao je, doveo se u red i ponovo se otisnuo u inostranstvo. Završio je u Marseju za koji je odigrao 51 meč i postigao sedam golova, da bi zatim usledile silne pozajmice u Hertu, Benfiku i trenutno je u Torinu.
Radonjić je prošao i sve selekcije Srbije, počev od U17, pa sve do „A“ tima Srbije, gde se izborio za status standardnog reprezentativca kod selektora Dragana Stojkovića Piksija i bio je deo tima koji je učestvovao na Mundijalu u Kataru.
Hitronogi Srbin ima 27 godina i ovo mu je, verovatno, „poslednji voz“ u koji može da uskoči i da napravi nešto krupnije u karijeri. U suprotnom ostaće na proseku i na blesku koji povremeno napravi, a činjenica je da poseduje „iks“ faktor, ima neverovatno brz prvi korak, eksplozivan je i mogao bi daleko više. Upravo to iz njega želi da izvuče Hrvat koji ga trenira.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Amerikanac vodi ka „dužničkom ropstvu“ – za osam meseci je srušio sve što je Rus gradio 11 godina
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Dragan Džajić zvanično predložen za predsednika FSS
Ruski navijač - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Tukli ruskog navijača na stadionu u Švajcarskoj – jer je govorio ruskim jezikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala