- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tukli ruskog navijača na stadionu u Švajcarskoj – jer je govorio ruskim jezikom

© AFP 2023 / OLGA MALTSEVARuski navijač
Ruski navijač - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
Sin portparola Arsenala iz Tule Artjom Ovsjanikov došao je da gleda utakmicu švajcarskog prvenstva između Bazela i Serveta kao običan navijač. Ali, nije dobio nikakvo zadovoljstvo - lokalni navijači su ga napali i tukli jer je govorio ruskim jezikom. On se već obratio policiji i traži da se počinioci kazne.
Tek što je utihnuo skandal sa masovnom tučom ruskih i ukrajinskih fudbalera u Turskoj, opet stižu burne vesti. Artjom Ovsjanikov je odlučio da nedelju provede gledajući fudbal i kupio je kartu za utakmicu švajcarskog prvenstva u Bazelu u kojoj se istoimeni tim sastao sa Servetom.
Međutim, uobičajeni odlazak na stadion pretvorio se u noćnu moru.
Evo šta je sam Artjom napisao na društvenim mrežama.

„Ja sam Artjom i pretučen sam oko 15 časova na Sent Jakob-Parku (stadion Bazela). U Bazel sam stigao kao turista iz Frajburga. Snimao sam atmosferu na stadionu, ali je iznenada došao čovek iza mene i šutnuo me nogu. Kasnije je prišao drugi čovek i pokušao da me udari. Takođe je bio ljut što sam govorio ruski. Bio je to rasistički čin. Takođe je upotrebio nasilje protiv mene. Ali, najvažnije pitanje, zašto su ovi navijači tako agresivni? Ja ovo apsolutno ne razumem. Molim Bazel da učini sve što je moguće kako bi se sankcije primenile na ova dva navijača", rekao je Ovsjanikov.

Naravno, može se razumeti Artjomovo ogorčenje kome su pojedini ljudi ne samo pokvarili dan, već su mu i pretili samo zato što pripada određenoj nacionalnosti.
Artjom je napustio meč pola sata ranije i proveo 30 minuta u policijskoj stanici, gde je sve ovo opisao. Bilo je svedoka, sve je dokumentovano, kako je Artjom rekao, policija je pokazala interesovanje, tako da očekuje da će slučaj biti priveden kraju i počinioci će biti kažnjeni.
PR služba fudbalskog kluba Bazel saopštila je da je Ovsjannikovu poslala pismo sledećeg sadržaja:

„Izvinjavamo se zbog incidenta na utakmici protiv Serveta i nadamo se da je sa vama sve u redu. Strogo se ograđujemo od bilo kakvog nasilja. Problem je u tome da naši fanovi imaju nultu toleranciju za snimanje u svom sektoru. Niste govorili ruski, nego ste snimali. Ali, to svakako ne opravdava bilo kakvo nasilje. Naš tim obezbeđenja je upoznat sa ovim incidentom i sprovešće dalju analizu sa policijom. Bili bismo srećni da vas pozovemo na još jednu utakmicu po vašem izboru", stoji u saopštenju.

Loris Karijus, golman, Njukasl - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Sudbina, iskupljenje ili nesrećna okolnost?
Aleksandar Kolarov, srpski fudbaler, tokom Svetskog prvenstva u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
„Srpska levica“ u društvu Mesija i „gospodina potcenjenog“
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Crveni alarm u Španiji zbog Stefana i Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala