- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dragan Džajić zvanično predložen za predsednika FSS

© AP Photo / Dragan DžajićDragan Džajić
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije zvanično je na današnoj sednici Izvršnog odbora kandidovao Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
Kao što je ranije najavljeno, Džajić će biti kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala, a kandidaturu je zvanično podržao i Fudbalski savez Kosova i Metohije.
„Jednoglasnom odlukom, na veliko zadovoljstvo svih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, na sednici održanoj 20.02.2023. godine u Aranđelovcu, kandidovan je Dragan Džajić, najveće fudbalsko ime u našoj zemlji za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, za mandatni period 2022-20226, na sednici Skupštine FSS koja će biti održana 14.03.2023. godine sa početkom u 14 časova u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi“, navodi se u saopštenju FS RZS.
Zvaničan dopis o Džajićevoj kandidaturi u Fudbalski savez Srbije trebalo bi da stigne u utorak.
Dragan Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a u Crvenu Zvezdu je stigao iz redova Jedinstva sa Uba i nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim. Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine sa 17 godina i devet dana.
Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu u crveno-belom dresu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva.
Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča.
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Perina rabona: Zvezdin kec iz rukava će promeniti sve
Posle igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor Zvezde u pohodu na titulu prvaka Evrope i sveta 1991. Kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba.
Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku, a nedavno je i Crvena zvezda odlučila da povuče iz upotrebe dres sa brojem 11 upravo u njegovu čast.
Nezvanično, Džajić će u slučaju pobede i izbora na mesto predsednika FSS-a za potpredsednike imenovati: Branislava Nedimovića, Aleksandra Kolarova, Stefana Babovića i Ljubišu Tumbakovića.
Protivkandidat na izborima za predsednika FSS-a trebalo bi da mu bude Nemanja Vidić, nekadašnji kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, čiju kandidaturu predlaže Jedinstvo sa Uba, klub u kome je ponikao upravo Džajić.
Izbori za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije održaće se 14. marta.
Ruski navijač - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Tukli ruskog navijača na stadionu u Švajcarskoj – jer je govorio ruskim jezikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala