- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Perina rabona: Zvezdin kec iz rukava će promeniti sve

© AP Photo / Dragan DžajićDragan Džajić
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Informacija da će se legendarni Dragan Džajić kandidovati za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije napravila je zaokret od 180 stepeni kada su dešavanja u srpskom fudbalu u pitanju.
As iz rukava Crvene zvezde i(li) njenog generalnog direktora Zvezdana Terzića, po svoj prilici će radikalno promeniti stvari i uticati na konačan epilog oko izbora novog prvog čoveka krovne organizacije srpskog fudbala.
Prethodnih dana se u javnosti konstantno pričalo i pisalo o tome da li će novi predsednik FS Srbije biti bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ili legendarni as Mančester junajteda i reprezentativac Srbije – Nemanja Vidić koji je izašao u javnost s otvorenim pismom, otkrivši svoje ambicije.
A – onda se u priču uključio on: Dragan Džajić. Legendarno levo krilo, najbolje u istoriji fudbala kog je Zvezda prošle nedelje uvrstila na spisak delegata u Skupštini FSS.
I kao što to obično biva, počelo je sa licitacijama da bi veliki Džaja mogao da bude potpredsednik, ali... Zašto bi Džajić bio potpredsednik, kada ima jedinstvenu priliku da kao, kandidat Zapadne Srbije bude predsednik FS Srbije.
I dok su jedni bili za Nedimovića, drugi pričali da je besmisleno lobirati za fudbalsku gromadu kakva je Nemanja Vidić i da ćemo olako „potrošiti“ Nemanju koji ima podršku imenjaka Matića i Jedinstva s Uba, kao i partizanovaca (Gordan Petrić, Vladimir Vermezović) sve se preko noći promenilo.
Tako to obično biva u Srbiji. Posebno u onoj fudbalskoj, gde je sve moguće i gde su čuda i preokreti sasvim normalna stvar. Zvezda je izgleda (od)igrala strpljivo, pametno, jer je ulog veliki.
Prvo je zamenila svog delegata u Skupštini FSS Marka Petrovića, ubacivši Dragana Džajića, i ne oglašavajući se, poput najboljih pokeraša koji imaju keca u rukavu, kakve su ambicije sa ubacivanjem u igru legende kakva je Džaja.
Navijači Partizana na derbiju - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
MOJA PRIČA
Srpkinja preživela agoniju u Moldaviji i otkriva detalje za Sputnjik: „Usred noći su nam doneli papir“
Po uzoru na onu staru izreku - tiha voda breg roni. Ni Džajić se do sada nije oglasio. Doduše, ni njegova kandidatura (još) nije zvanična, ali se navodno našla na papiru i biće kovertirana na pravu adresu, a rok je 27. februar do 14 časova.
Ali, šta se dešava ukoliko se Džajić kandiduje, a sva je verovatnoća da će se to uskoro i dogoditi. Počasni predsednik FK Crvena zvezda, učiniće da trka za predsedničku fotelju na Terazijama i u Staroj Pazovi, ostane bez jednog kandidata.
Naime, bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji uz Nemanju Vidića figurira za jednog od dvojice glavnih kandidata, najavio je povlačenje uz obrazloženje da će podržati kandidaturu Dragana Džajića.
„Nisam još informisan o tome ko će biti kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Kada budem čuo ko su kandidati, moći ću više na tu temu. Međutim, ako se Dragan Džajić bude kandidovao, podržaću ga. Dobiće moj glas“, poručio je Nedimović u izjavi za Informer.
I jasno je da će u slučaju da se Džajić kandiduje knjiga spasti na dva slova. Na Nemanju Vidića i na Dragana Džajića.
Po svoj prilici, Vidić tu ima izuzetno male šanse, a njegova Crvena zvezda mu je kroz izjavu bivšeg saigrača, sada direktora omladinske škole kluba s Marakane Dragana Mladenovića, zamerila što ju je preskočio.
„Nemanja je veliko ime, možemo dugo da govorimo o njemu, ali da li je to dovoljno za funkciju predsednika? Mislim da nije. Ako mene lično pitate, i ako dođe do toga Vidić ili Džajić, moj odgovor je – apsolutno Džajić zbog velikog iskustva, koje Vidić nema. Zvezda će sigurno stati iza najboljeg rešenja za srpski fudbal. Vidić jeste bivši Zvezdin igrač i kao takav, trebalo je prvo da dođe u klub, da razgovara sa ljudima i da se nađe najbolje rešenje“, glasila je izjava Mladenovića dok je gostovao na TV Prva.
Kako je u prvi plan izbio Dragan Džajić i njegova kandidatura, ispred Zapadne Srbije koja ima čak desetoricu delegata u Skupštini FSS, koja je doduše još samo na papiru, tako su utihnule priče oko Branislava Nedimovića i Nemanje Vidića.
Ima još fore do 27. februara, ali ukoliko se sve najavljeno obistini, onda neće biti teško predvideti ko će naslediti Slavišu Kokezu koji se još u martu 2021. godine povukao s funkcije predsednika FSS.
Posle toga je praktično bio pripremljen teren da zamenik predsednika Nenad Bjeković sedne u najubodniju fotelju srpskog fudbala, ali se Zvezda u „minut do 12“ usprotivila jer nije želea da partizanovac dođe na čelo FSS i sada sve čini da njeg čovek i njen kadar bude novi predsednik.
Sve će biti poznato 14. marta kada su i zakazani predsednički izbori u FSS.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Džajić ulazi u FSS – pominju se i Kolarov i Babović
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Čelsi se sapleo u Nemačkoj, Benfika ubedljiva u Brižu
Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Zvanično: Vidić kandidat za predsednika FSS – „Motivi isključivo patriotski“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala