- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Džajić ulazi u FSS – pominju se i Kolarov i Babović

© AP Photo / Dragan DžajićDragan Džajić
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
Pratite nas
Legenda Crvene zvezde i jugoslovenskog fudbala Dragan Džajić novi je delegat Skupštine FSS. Naime, crveno-beli su svog dosadašnjeg člana Marka Petrovića zamenili legendarnim Džajom.
Za sada nije poznata ambicija Crvene zvezde i Dragana Džajića i to da li će počasni predsednik kluba s Marakane biti kandidat za najubodniju fotelju Fudbalskog saveza Srbije, za koju će danas biti biti raspisani izbori.
Izborna Skupština FSS biće održana 14. marta u Kući fudbala u Staroj Pazovi.
U javnosti se već licitira s tim, da bi Džajić mogao da zazuzme mesto potpredsednika FS Srbije, ali svakako ne treba isključiti mogućnost da ga Zvezda predloži kao svog kandidata za prvog čoveka srpskog fudbala.
Trenutno su u igri dva imena za novog predsednika, a to su proslavljeni fudbaler Nemanja Vidić i bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
Pojavile su se i informacije da se u srpski fudbal vraća bivši kapiten Orlova Aleksandar Kolarov, koji bi mogao da dobije neku od direktorskih funkcija, dok bi u Izvršnom odboru FSS mogao ubuduće da se nađe i bivši fudbaler Partizana i brojnih evropskih klubova Stefan Babović.
Takođe, Jedinstvo sa Uba je umesto Darka Matića za predstojeću sednicu delegiralo Nemanju Vidića, te je jasno da će on biti i zvanično kandidat za novog predsednika FSS:
Izbori će biti održani u martu, Skupštinu FSS čini 83 delegata i da bi izbor bio legitiman potrebno je da postoji kvorum, odnosno da na sednici bude prisutno više od 50 odsto delegata, a pobednik će biti onaj kandidat koji bude dobio najviše glasova.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Veliko srce srpskih sportista – nisu zaboravili Tursku
Branislav Nedimović - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Bivši ministar bliži predsedničkoj fotelji FSS od Vidića
Roberto Fernandes - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Fudbaler otkrio da postoji bizaran stereotip o Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala