- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bivši ministar bliži predsedničkoj fotelji FSS od Vidića

© Sputnik / Lola ĐorđevićBranislav Nedimović
Branislav Nedimović - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
Pratite nas
Aktuelni zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković uskoro će raspisati izbore, koji će biti održani sredinom marta, a očekuje se da dva kandidata uđu u predsedničku trku - bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i proslavljeni fudbaler Nemanja Vidić.
„Sportski žurnal“ piše da Nedimović već ima obezbeđenu ubedljivu većinu, čak 70 od ukupno 83 delegata, tako da na izborima po svemu sudeći neće biti neizvesnosti.
U tekstu se navodi i da Nedimovića otvoreno podržavaju FS Vojvodine, FS Beograda, FS Regiona Istočne Srbije, dvojica delegata sa Kosova i Metohije, kao i većina predstavnika klubova među kojima su Crvena zvezda, Partizan, TSC, Spartak, Čukarički...
Vidić, koji je nedavno postao član Skupštine FSS, kao predstavnik Jedinstva sa Uba, kako bi mogao da se kandiduje za predsednika, za sada je dobio javnu podršku jedino od Mirka Poledice, predsednika Sindikata fudbalera.
Ukoliko bi nekim čudom Vidić uspeo da iznenadi Nedimovića i trijumfuje na izborima za predsednika bio bi tek treći poznati bivši fudbaler na čelu nekog fudbalskog saveza. Trenutno uspešni bivši fudbaleri vode FS Bugarske (Borislav Mihajlov) i Kameruna (Samuel Eto).
Na Izbornoj Skupštini FS Srbije, 81 od ukupno 83 delagata biraće između dvojice kandidata, a to će po svoj prilici biti pomenuti Branislav Nedimović i Nemanja Vidić.
Očekuje se da ni Nedimović, ni Vidić, neće glasati za protivkandidata, kao da neće ni sami sebi dati glas, iako je to legitimno.
Izborna procedura je takva da svako od 83 delegata skupštine može u narednih 15 dana da se kandiduje za predsednika, ali je prethodno neminovno da obezbedi potpise bar petorice delegata koji podržavaju njegovu kandidaturu.
Sve to znači da na Izbornoj sednicic Skupštine FSS neće biti moguće da se predloži novi kandidat. Novi predsednik krovne organizacije srpskog fudbala biće kandidat koji bude dobio više glasova.
Da bi sednica uopšte počela, potrebna je bar polovina kvoruma, a to je prisustvo 42 delegata.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Zlatan Ibrahimović u zagrljaju saigrača Milana - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Kriza drma, ali je agonija završena – vraća se „stari lav“: I dalje sam Bog!
Miroslav Ćiro Blažević - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SPORT
Napustio nas je „trener svih trenera", ostalo je čuveno: „Pa, kod kuće ste, sine moj“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala