- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kriza drma, ali je agonija završena – vraća se „stari lav“: I dalje sam Bog!

© AP Photo / Spada/LaPresseZlatan Ibrahimović u zagrljaju saigrača Milana
Zlatan Ibrahimović u zagrljaju saigrača Milana - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
Pratite nas
Sve je spremno za povratak „starog lava“ Zlatana Ibrahimovića koji je osam meseci bio van terena zbog povrede i operacije kolena. Očekuje se da će iskusni 41-godišnji napadač biti u sastavu roso-nera za meč 22. kola Serije A protiv Torina.
Jasno je da bi mnogi u 41. godini života odustali od aktivnog bavljenja sportom, pogotovo što se povreda kolena smatra jednom od najtežih, ne i Zlatan Ibrahimović.
Temperamentni Šveđanin bosanskog porekla poznat je po tome da sebe voli da poredi s lavom, kao kraljem životinja. Tako je svojevremeno posle dva gola u derbiju sa Interom okačio sliku lava uz status na društvenim mrežama.

„Ja sam kao taj lav. Želeo sam da objavim tu fotografiju posle prošlog derbija. Bilo bi sjajno da sam to uradio posle prvog poluvremena, a ne po završetku utakmice. Sačuvao sam je i čekala je pravu priliku“, napisao je Ibrakadabra pre nešto više od dve godine.

Posle toga usledio je težak period jer su godine počele da uzimaju danak, pa je prekaljeni golgeter više vremena provodio u ambulanti i na poštedi, nego na terenu.
Od maja 2022. godine Zlatan nije odigrao utakmicu, a za sve je kriva povreda kolena. Aktuelni šampion Italije, koji će sasvim sigurno biti svrgnut s trona, prolazi kroz rezultatsku krizu i na prethodnih sedam utakmica nanizao je pet poraza i dva remija u svim takmičenjima.
Ipak, to ne brine Ibrahimovića. Srećan je jer je agonija gotova i što će ponovo biti na raspolaganju treneru Stefanu Pioliju i saigračima.
„Osećam se odlično, to je najvažnije. Vratio sam se u tim, i osećam se slobodno na terenu i van njega. Za vreme koje sam bio odsustan učinio sam sve što je u mojoj moći da pomognem treneru, stručnom štabu i klubu sa strane. Bio sam strpljiv, naporno sam radio i trudio se da se vratim u vrh, a oporavak ide prema planu, rekao je Ibrahimović u intervjuu za „Mediaset.
Brzo je Zlatan sa skromnih reči prešao na hvalospeve na sopstveni račun. To je nešto po čemu je inače prpeoznatljiv.
„I dalje sam Bog. Broj jedan. Vraćam se i muzika se menja. Željan sam utakmica, golova. Hteo bih da uradim toliko toga, da nadoknadim izgubljeno u prethodnih osam meseci. A, izgubio sam vreme, poručio je Ibra.
Na pitanje o tome što je Milan u žestokoj krizi, Ibrahimović se ne potresa previše, već odgovara:
„Nisam zabrinut. To su normalne stvari u toku sezone. Moramo da razgovaramo i da zatim pokažemo koliko vredimo na terenu, zaključio je Ibrahimović.
Duel Milana i Torina u 22. kolu Serije A zakazan je za petak od 20 časova i 45 minuta.
Roso-neri su šesti na tabeli Serije A sa 38 bodova, dok je Torino poziciju ispod sa osam bodova zaostatka.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Viktor Osimen - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SPORT
Nebeski skok od 258 centimetara – pao je Ronaldov čudesni rekord
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SPORT
Biće bure na Ostrvu: Amerikanci „dižu sidro“, a iz Katara stiže nepristojna ponuda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala