- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Vidić kandidat za predsednika FSS – „Motivi isključivo patriotski“

© AP Photo / Antonio CalanniNemanja Vidić
Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Legendarni fudbaler Nemanja Vidić potvrdio je da će se kandidovati za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
Kao što je prethodno najavljivano Nemanja Vidić, proslavljeni srpski fudbaler biće jedan od kandidata na izborima za prvog čoveka srpskog fudbala koji su zakazani za 14. mart.
„Poštovani predstavnici medija, želim da ovom prilikom obavestim srpsku javnost, pre svega fudbalsku, da sam nakon saznanja da su raspisani izbori za predsednika FSS doneo odluku da želim da se na istima i kandidujem, s obzirom da sam ispunio uslov da budem član Skupštine i imam podršku pet delegata, koji nadam se neće podleći pritisku sa kojim se susreću. Svojim istupom želim da sprečim bilo kakve dalje priče i jasno izložim svoje planove. Kandidaturom ću omogućiti fudbalskim poslanicima da se o njoj izjasne.Verujem u ispravnost svojih ciljeva a oni su jasni, isključivo patriotski. Želim da ujedinjujem a ne da razjedinjujem. Verujem , jer mislim da mojoj Srbiji mogu da ponudim vrednosti koje su me krasile kao fudbalera. Verujem i znam da u fudbalskoj Srbiji ima sličnih ljudi i da zajedno možemo ponuditi rešenja . Nadam se da ću uspeti“, saopštio je Vidić.
Vidiću će za pobedu na izborima trebati apsolutna većina odnosno 50 odsto plus jedan glas, a Skupština broji 85 članova.
O Vidićevoj kandidaturi prethodno je govorio Gordan Petrić, trener Partizana, koji smatra da proslavljeni srpski fudbaler ne treba da ima protivkandidata jer zaslužuje da bude na poziciji predsednika FSS. Jedini protivkandidat trenutno je Branislav Nedimović.
Pre nego što je legendarni srpski fudbaler objavio kandidaturu, dao je intervju za „Injuz“ u kom je upravo dao nagoveštaj o tome kada je rekao da bi voleo da više fudbalera ima priliku da bude na uticajnim mestima jer bi znanjem i iskustvom mogli da pomognu.
U tom intervjuu Vidić je govorio i o tome da bi želeo da se više radi na razvoju talenata i mladih igrača, a da se manje kupuju već izgrađeni fudbaleri čime je možda i nagovestio jednu od svojih ideja koje će zastupati ako postane predsednik Fudbalskog saveza Srbije.
„Mislim da moramo da imamo više fudbalera na važnim pozicijama u fudbalskom sistemu. Tako da mogu da utiču i razumeju da predstavljaju fudbalere i šta je fudbal u stvari“, istakao je Vidić pre nego što je zvanično objavio da će se kandidovati na mesto predsednika FSS.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Džajić ulazi u FSS – pominju se i Kolarov i Babović
Fudbaler Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Vidić se otvorio Englezima: „Želim da utičem na fudbal, u Srbiji postoje izazovi“
Branislav Nedimović - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Bivši ministar bliži predsedničkoj fotelji FSS od Vidića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala