- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vidić se otvorio Englezima: „Želim da utičem na fudbal, u Srbiji postoje izazovi“

CC BY 2.0 / Austin Osuide / Fudbaler Nemanja Vidić
Fudbaler Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
U jeku glasina o imenima kandidata za novog predsednik Fudbalskog saveza Srbije među kojima je i Nemanja Vidić, proslavljeni srpski fudbaler dao je intervju za engleski „Injuz“ u kojem je istakao da želi da bude neko ko utiče na fudbal.
Izbori za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije zakazani su za 14. mart, a iako Nemanja Vidić u intervju nije govorio direktno na tu temu dotakao se fudbala u Srbiji.
„Želim da budem neko ko može da utiče na fudbal i da mu donese nešto, iz perspektive navijača i igrača. U Srbiji postoje različiti izazovi. Potrebni su nam stručni ljudi na odgovornim mestima. Mislim da u fudbalu ima mnogo novca, tako da na pozicijama sportskih direktora, skauta morate imati stručnjake, koji cće vam pomocći da dobijete ono što želite“, rekao je Vidić.
Legendarni srpski fudbaler smatra da se pravi velika greška kada se ulaže u kupovinu igrača dok se zanemaruju talenti koji mogu da se razvijaju.
„Vidimo da tržište transfera postaje ludo, mislim da moramo više da se vratimo razvoju igrača, a a manje kupovini finalnog proizvoda. Sada možemo da vidimo da neki klubovi imaju problema sa Finansijskim fer plejom jer troše mnogo novca. Novca ima, ali moramo da imamo određene principe da i dalje moramo da proizvodimo igrače i da imamo domacću bazu. Zato mislim da bivši fudbaleri moraju više da budu uključeni u ove programe kako bi podržali posao i ljude koji daju novac“, objasnio je Vidić.
Srpski fudbaler dodao je da bi bivši fudbaleri na pozicijama mogli da imaju veliki uticaj.
„Mislim da moramo da imamo više fudbalera na važnim pozicijama u fudbalskom sistemu. Tako da mogu da utiču i razumeju da predstavljaju fudbalere i šta je fudbal u stvari“, istakao je Vidić.
O Vidićevoj kandidaturi govorio je i Gordan Petrić, trener Partizana, koji smatra da bi bilo suludo da se pojavi protivkandidat ukoliko je proslavljeni fudbaler voljan da pomogne Fudbalskom savezu Srbije.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Enco Fernandez - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Rekord kome se niko nije nadao – probijena je doskora nezamisliva granica
Navijači Rome - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Veličali Arafata i pretili smrću Mihajloviću – na kraju su ih „ugasili“ Zvezdaši
Marko Rakonjac - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Ruska legenda je zamena za Crnogorca koji je stigao u Zvezdu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala