- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Godina u kojoj smo se oprostili od Snežane Perić, Ušketa, Ješe, Radaka, Šoleta, Mihe...

CC0 / Unsplash / In memoriam sveća
In memoriam sveća - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
Godina za nama ostavila je srpski sport bez velikog broja legendi, smrti sportista su vesti koje niko ne želi da vidi, ali su, nažalost, tokom 2022. godine bile česte.
U januaru je srpski sport potresla vest o smrti legendarnog jugoslovenskog šahiste Božidara Đuraševića (88), dvostrukog učesnika šahovskih olimpijada, 1956. i 1958. godine.
Svega dan kasnije, 24. januara, preminuo je Borislav Stevanović (46) nekadašnji kapiten fudbalera Rada, ubojiti strelac sa nadimkom „Boragol“, koji je karijeru okončao u svojoj rodnoj Kosovskoj Mitrovici, nastupajući za lokalni Partizan.
Ostaće upamćeno da je dres SR Jugoslavije nosio 2001. godine, na oproštaju Dragana Stojkovića Piksija od profesionalne karijere.
Potpuni šok za domaću javnost dogodio se 9. februara kada je objavljena vest da je borbu sa teškom bolešću izgubila jedna od najboljih karatistkinja svih vremena Snežana Pantić, rođena Perić.
Srpska karatistkinja Snežana Pantić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
SPORT
Preminula čuvena srpska karatistkinja Snežana Pantić
Nekadašnja evropska i svetska šampionka je preminula u 43. godini, a iza sebe je ostavila ćerku Manju i supruga Đorđa, bivšeg golmana Partizana.
U februaru su nas napustili i nekadašnji fudbaler Srboljub Nikolić (57) i odbojkaški reprezentativac Miodrag Mitić (63) i šahovski velemajstor Borislav Ivkov (88).
Tokom termina za futsal u martu srce je, u 60. godini, izdalo fudbalskog majstora Nebojšu Vučićevića, nekadašnjeg igrača Partizana i OFK Beograda, ali i velike legende malog fudbala.
Nebojša Vučićević Uške - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
Čekao je Ušketa, ali ga nije dočekao: „Zbogom maestro!“
Nažalost, narednog dana, 12. marta, u 44. godini je preminuo još jedan bivši igrač Partizana, Dragoljub Jeremić, četiri dana kasnije preminuo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Slobodan Škrbić, a 25. marta u večnost se preselio slavni stonoteniser Milivoj Karakašević.
Manje od mesec dana kasnije preminuo je bivši fudbaler Mačve i Rada Milenko Kovačević (58), a iznenada je ovaj svet napustio godinu mlađi, slavni košarkaš, dvostruki evropski šampion i kasnije vrhunski trener Zoran Sretenović.
Zoran Sretenović - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
SPORT
Dirljiv oproštaj legende od Sretenovića: „Strah me je...“
Početak maja doneo je odlazak „Štrausa sa Grbavice“, velikog Ivice Osima. Sahranjen je u svom Sarajevu, a ostaće upamćeno da je ujedinio region i da su ga na večni počinak ispratile najveće legende iz fudbala i javnog života.
Ivica Osim - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
SPORT
Preminuo Ivica Osim
U maju je preminuo i nekadašnji fudbaler Zvezde i reprezentacije, kasnije i trener Stevan Ostojić, nažalost za njim je krenuo i mlađi kolega Vladimir Nenadić, upamćen kao igrač Vojvodine, a u julu se fudbalski svet oprostio od Nikole Radmanovića, crveno-belog boema.
Nikola Radmanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
SPORT
Odlazak crveno-belog boema: Preminuo Nikola Radmanović
Prvog avgusta javnost je zatekla vest da je Milan Đumi Đuričić, fudbalski trener, izgubio dugu bitku sa teškom bolešću, a dvadesetak dana kasnije preminuo je i slavni košarkaš Radovan Bata Radović.
Kao da to nije bilo dovoljno, 27. avgusta je objavljena vest da je ovozemaljski život okončao jedan od najboljih srpskih i jugoslovenskih golmana svih vremena, čuveni Milutin Šoškić.
Milutin Šoškić, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
SPORT
Albanci su mu spalili rodnu kuću – a novu, crno-belu, branio je herojski i do smrti
U septembru je crno-belu porodicu pogodila nova tragedija, u 52. godini života bitku sa teškom bolešću izgubio je još jedan čuvar mreže, Radovan Radaković.
Radovan Radaković - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Radakov mentor za Sputnjik: Voleo je da dribla – do Partizana je stigao zaobilaznim putem
U decembru je sportsku javnost dočekala tragična vest o pogibiji nekadašnjeg fudbalera i trenera Miodraga Ješića, a 16. decembra se dogodio potpuni šok kada je objavljeno da je preminuo Siniša Mihajlović, o kome ne treba trošiti previše reči.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
SPORT
Zauvek podignuta kragnica, zauvek Siniša!
I neka na tome stane!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala