- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čekao je Ušketa, ali ga nije dočekao: „Zbogom maestro!“

© Foto : YoutubeScreenshot@Elta HDNebojša Vučićević Uške
Nebojša Vučićević Uške - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
U danu kada će Nebojša Uške Vučićević zauvek napustiti ovaj svet, trebalo je da se pojavi na „Zlatnoj ligi“ u Rakovici, gde ga je čekao organizator pomenutog takmičenja Dražen Ostojić. Do tog susreta, nažalost, nije došlo jer je na Zvezdari legendarni fudbaler Partizana samo pao na teren i više nikada nije ustao.
Srce veliko kao Kalemegdan, mangaša iz Gospodar Jovanove, zauvek je prestalo da kuca.
U razgovoru za Sputnjik, Dražen je objasnio kako ga je jedan poziv „zaledio“, posle čega više ništa nije bili isto.
„Nikada neću da zaboravim taj petak veče, kada me je nazvao moj drug Pele i pitao: 'je li, Dražene, je l' se to kod tebe desilo?'' Odgovorio sam da ne znam o čemu priča, a onda mi je on saopštio: 'Umro je Uške na terminu, pa sam mislio da je kod tebe na Zlatnoj ligi'. Momentalno sam prekinuo vezu i pozvao Gorana Kadenića Kadenu, alfu i omegu veterana FK Partizan, da proverim, a misli su mi išle na stranu da se samo neko glupo šali. Međutim, kada mi je Kadena potvrdio - neka tuga mi se stvorila u srcu i ne napušta me ni dan-danas. Kao da mi je Uške bio rod", rekao je Ostojić.
Preko deceniju je Dražen uživao u majstorijama „profesora Ušketa“, otuda tolika ljubav i poštovanje.
„U stvari, znali smo se samo sa tog malog fudbala koji je igrao u mom takmičenju. Dovoljno je ipak to bilo, očigledno, da se zavoli majstor igre na petoparcu, slobodno mogu da kažem jedan od najboljih koje sam gledao i imao tu čast da igra kod mene i da igram protiv njega", kaže naš sagovornik.
Ostojić dodaje da je pre samo 15 dana imao sam priliku da, ispostaviće se, poslednji put, uživa u majstorijama legendarnog fudbalera.
„Sa dva gola praktično je sam pobedio Gradsku čistoću (2:1), onako sa lakoćom i osmehom, kao da je imao 29, a ne 59 godina. Planiram, naravno u dogovoru sa njegovom porodicom i saigračima, da već od ove godine tradicionalna nagrada za najboljeg igrača Zlatne lige nosi naziv 'Trofej Nebojše Ušketa Vučićevića'. Bilo bi to naše malo za njegovo mnogo što je pružio i pokazao na terenu i pored njega za ovih 13 godina koliko postoji naše takmičenje. Zbogom maestro", rekao je Dražen.
Nebojša Vučićević Uške (preminuo 11.3.2022) - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
SPORT
„Dorćolski mangaš – igrao je sa kajlom oko vrata, a sudbina je htela da umre s loptom“
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SPORT
Stanković najavio „grmljavinu“ i jednu bitnu promenu u Zvezdi
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
SPORT
Tuga! Posle Ušketa preminuo još jedan bivši fudbaler Partizana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala