- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nedović utišao 20.000 „grobara“ i priznao Sputnjiku: Najveći šut u karijeri!

© Foto : FIBANemanja Nedović
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Pratite nas
Nemanja Nedović, heroj Zvezdine istorijske pobede nad Partizanom u Evroligi, ponosno je izašao pred novinare posle one trojke dve sekunde pre kraja (76:73), a na pitanje reportera Sputnjika odgovorio je potvrdno, da je to verovatno bio najvažniji i najdraži koš u dosadašnjoj karijeri.
Nedović se iskrao i završio je u desnom ćošku, a pogodio je na dodavanje Luke Vildose. Trojka koja je utišala 20.000 bučnih „grobara“ i presudila Partizanu za treću vezanu pobedu Zvezde nad ljutim rivalom. Ovoga puta u 12. kolu Evrolige.
Možeš li da rangiraš ovaj šut u karijeri, da li je najvažniji, najdraži, pitao je reporter Sputnjika Nemanju Nedovića.
„Pa dobro, sigurno. Protiv Olimpijakosa sam prošle sezone dao jednu ludačku trojku sa 10 metara, ali nije bilo ovako malo vremena do kraja. Možda je ovo najveći šut“, iskren je Nedović.
Na pitanje da li je znao da će ući, da li je imao osećaj kada je izbacio loptu, Nedović nije imao dilemu?
„Da, prizivao sam to bukvalno. Do dođem u situaciju da imam taj šut za pobedu“.
Nije bilo lako Nedoviću i ostalim košarkašima Zvezve da igraju u „paklenoj“ atmosferi koju su im priredili crno-beli navijači, ali su uspeli da se izbore s pritiskom i na kraju da slave u dramatičnoj završnici. Nedović na tu temu kaže.
„Veoma je teško igrati u ovoj atmosferi, to se videlo po nama u prvoj četvrfini pogotovo. Kada smo semalo smirili, kada smo došli sebi, krenuli smo da igramo našu igru. To je jaka odbrana i u napadu jednostavno da se pomeramo sa strane na stranu, da delimo lopte. Eto, mislim da je cilj bio da dođemo do poslednje četvrtine sa opcijama za pobedu. Okej, na kraju sam pogodio taj šut, ali mislim da je odbrana ta koja nam je donela pobedu“, smatra iskusni plejmejker Crvene zvezde.
Istorijski derbi Crvene zvezde i Partizana u Evroligi nije nosio nikakvu posebnu pripremu i nije bio ništa drugačiji za Nemanju Nedovića od onih u ABA ligi i KLS.
„Iskreno, ostavio sam malo taj naboj sa strane. Vidim da se dosta pričalo i pisalo o tome u prethodnih nekoliko dana. Ali, kada izađem na teren, ja se isključim iz svega i fokusiran sam isključivo na teren“, zaključio je heroj crveno-belih u večitom derbiju.
Partizan i Zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
SPORT
Klackalica je „pala“ na crveno-belu stranu – Zvezda bolja od Partizana u evroligaškom derbiju!
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
SPORT
Željkova lekcija košarkašima Partizana: Nema kući, prvo sastanak!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala