- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Željkova lekcija košarkašima Partizana: Nema kući, prvo sastanak!

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Pratite nas
Crvena zvezda je ponovo izašla kao pobednik iz večitog derbija (76:73), a Željku Obradoviću je prekipelo i bio je besan na svoje košarkaše koji su trojkom Nedovića dve sekunde pre kraja izgubili. Popularni Žoc nije dozvolio igračima da idu odmah kući, već ih je poslao na video-analizu kako bi uvideli šta su radili pogrešno.
Crvena zvezda stigla je i do trećeg vezanog trijumfa u svim takmičenjima protiv ljutog rivala. Posle dva poraza crno-belih košarkaša u ABA ligi, usledio je poraz u istorijskom derbiju Evrolige u okviru 12. kola, gde je Partizan bio domaćin.
Ipak, ni paklena atmosfera u kojoj su "grobari" dupke ispunili Arenu, dok je Zvezda imala podršku oko 600 njenih navijača, nije uticalo na konačni epilog, da Partizan prekine mini-seriju crveno-belih.
U poslednji napad se ušlo rezultatskim egalom 73:73, a onda je Nemanja Nedović trojkom iz ćoška presudio crno-belima, koji su na oko tri minuta pre kraja imali, činilo se, kapitalnih 71:65. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz, što je razbesnelo najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića.
Umesto u miks-zoni, košarkaši Partizana su ostali u svlačionici, a poruku okupljenim novinarima preneo je Danilo Anđušić.
Pozdrav ljudi, imamo sastanak“, bila je kratka poruka košarkaša crno-belih, dok je Željko Obradović odlučio da odmah po završetku konferencije za medije održi sastanak sa ekipom i da im ukaže na brojne propuste, gledajući video snimak.
„U nekim trenucima izgledamo kao neko ko nema apsolutno nikakvog iskustva. I to ne samo jedan igrač. Mi situacije koje su lake za prepoznavanje ne prepoznamo. I to su zadnja četiri napada. Tu se proba da se odigra ono što sam nacrtao, pa je ispao malo drugačije, pa kad se pogleda ko je ostao sam, onda se dođe do toga. Ali, to nije priča za ovde, već za razgovor za igračima i to ću im objasniti“, rekao je Žoc na konferenciji i dodao:
„Šest razlike, tajm-aut. Tražio sam isključivo da se ne prime tri poena. Šta drugo da vam kažem? Sve ćemo da analiziramo, da vidimo ko je uradio pogrešnu rotaciju. Nije to problem jednog igrača, problem su neki drugi. Kada se vidi početak utakmice i agresija na lopti i kraj utakmice, onda je sve jasno. Na nerešenom rezultatu smo imali skok, odbranili, Nedovićev prodor, odbranili, šutnuli, promašili, imali loptu u rukama. Imali smo 17 sekundi do kraja i imali loptu. Treba li dalje da objašnjavam?“, rekao je Obradović i uputio se na sastanak sa igračima.
Partizan i Zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
SPORT
Klackalica je „pala“ na crveno-belu stranu – Zvezda bolja od Partizana u evroligaškom derbiju!
Zastava Rusije i zastava Nema predaje - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
SPORT
Dve poruke sa večitog derbija – „Nema predaje“ i zastava Rusije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala