- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Centaršut za Darka Kovačevića samo na Sputnjiku: Mitrović i Vlahović će ih „vezati“ u šesnaestercu!

© Foto : Fudbalski savez SrbijeDarko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Pratite nas
Tokom Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru specijalni saradnik Sputnjik sporta biće Darko Kovačević, legendarni srpski fudbaler i učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. godine, kroz rubriku „Centaršut za Darka Kovačevića“.
Posle svake utakmice Orlova na Mundijalu, Sputnjik će kroz pet pitanja centrirati legendarnom golgeteru, a onda će uslediti njegova realizacija.
Posle poraza na premijeri od Brazila i tragičnog remija sa Kamerunom (3:3) Srbiju u petak od 20 časova očekuje meč odluke, a rival su stari dužnici s Mundijala u Rusiji - Švajcarci.
Samo pobeda vodi Orlove u nokaut fazu, pod uslovom da Kamerun ne šokira Brazil, što je malo verovatno, ali je moguće.
Kažu da je švajcarska odbrana tačna i uigrana kao švajcarski sat, kako da se taj sat pretvori u švajcarski sir? Sa jednim, dvojicom napadača, trojicom čak? Sa Vlahovićem i Mitrovićem? Sa jednim od njih dvojice? Sa Vlahovićem i Jovićem da izmore odbranu Švajcarske pa da ih Mitrović dokrajči?
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Katar 2022
Da li će Piksi konačno obradovati naciju?
„Siguran sam skoro 100 odsto da će se Piksi opredeliti za Mitrovića i Vlahovića od samog starta. Daj Bože da švajcarski sat postane švajcarski sir. Zašto da ne? Imamo vrhunske napadače. Ako budu igrali Mitar i Vlaha, 'vezaće' njih trojicu, četvoricu u 16 metara, tu nema dileme. Biće sav fokus na našim napadačima. Oni su ujedno i naša najveća prednost u tom meču odluke. Obojica su fizički izuzetno jaki, pogotovo Mitar koji može na leđima dvojicu da nosi. I skok igra može da prevagne. Švajcarci igraju u formaciji, čini mi se, 3-5-2, i Mitrović bi sam imao velike probleme. Ovako sa Vlahovićem može mnogo lakše da mu bude. Taktičku su jaki Švajcarci, ali mislim da svaka odbrana može da se razbije, pogotovo što mi imamo dobre napadače. Uvek možete da naterate protivnika na grešku. Nadam se da dobijamo večeras, ali neće biti lako. Švajcarci su čvrsti, imaju dobre igrače, ali je na nama da ih 'otvorimo' i da posle budemo pametni“.
Jedan ili dva zadnja vezna? Šta je tačna uloga Lukića? Da li je možda Maksimović bolje rešenje? Kako „otključati“ Sergeja i Tadića?
„Maksa je tip igrača koji ide na taj visok presing, možda je Sale Lukić kreativniji od njega. Ja mislim da Lukić i Sergej mogu perfektno da igraju dva zadnja vezna. Odigrali smo mi dosta utakmica s njima u kvalifikacijama. Sergej može to da iznese da bude zadnji vezni, samo mora da bude koncentrisan, mora u glavi da obradi da ne sme da ima previše ubacivanja napred, jer tu je Tadić. Sale Lukić i on na zadnjim veznim mi je odlična kombinacija. I trkački i tehnički oni to mogu savršeno da odrade. Što se Tadića tiče mislim da sa prvom asistencijiom njega dobijamo potpuno. Ali, najbitnije je da odigramo dobro kao tim. Da, jednostavno ne mora ni tadić da namesti gol. Sama njegova pojava na terenu mnogo znači za ostale igrače“.
Da li će odbrana posle kikseva protiv Kameruna biti u strahu?
„Neće! Znaju oni i sami gde su pogrešili, to se pogotovo odnosi na odbrambene igrače. To je iza njih, te greške. Nije im ni trebao selektor, videli su sami gde su kiksnuli i da su izašli visoko. Videlo se to odmah na samom terenu. Igrači su iskusni, sami znaju šta treba da poprave. Pokušaće da im se to ne ponovi. Daj Bože da mi povedemo 2:0, pa onda nećemo da jurišamo napred, nego ćemo da držimo loptu“.
Koliko bi pisanje o ljubavnim aferama u timu moglo da utiče na atmosferu u ekipi?
„To su sve gluposti. Stavljam sebe u poziciju igrača, ne bih ni trenutka razmišljao o tome. Samo o taktici, o meču. Da dobijemo to. Momci su složni, vidi se zajedništvo. Vidi se to kod postignutog gola, kada i oni sa klupe trče da svi zajedno slave. Da nema hemije, da nema jakog kolektiva i dobrog ambijenta, to bi se videlo“.
Kako ste videli poraz Španije i eliminaciju Nemačke s Mundijala već posle grupne faze?
„Iznenadilo me je. Iako znamo i videli smo da su Japanci pokazali da su nezgodan tim i da puno trče. Obučeni su dobro. Dobili su Nemce i Špance posle preokreta identičnim rezultatom. Jako su nezgodni, mali, brzi. Znaju da igraju fudbal. Ne bih ulazio u ove priče da su Španci izabrali Maroko, a eskivirali Hrvate kao što kruži priča. Da su recimo Nemcim izgubili od Kostarike, ispali bi i Španci. Sigurno ne bi smeli tako da se kockaju. Ovo je Mundijal, nije beton liga. Razmišljaš samo kako da dobiješ utakmicu i da što duže ostaneš na turniru“, zaključio je iz Atine u razgovoru za Sputnjik legendarni napadač Darko Kovačević.
Miloš i Ana Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Katar 2022
Srpska porodica za Sputnjik sa katarskog „ostrva“ – zastava Srbije i poruka: „Da proradi ponos!“
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Katar 2022
Stepijeva kontra: Znajte jednu stvar – kritikuje se kad se pobeđuje, a ne kada se gubi!
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Centaršut za Darka Kovačevića – samo na Sputnjiku: „Piksi je vruće glave pogodio u centar“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala