- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Srpska porodica za Sputnjik sa katarskog „ostrva“ – zastava Srbije i poruka: „Da proradi ponos!“

© Foto : Privatna arhiva Miloš i Ana Mandić
Miloš i Ana Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Pratite nas
Veliki broj srpskih navijača nalazi se u Dohi gde s lica mesta bodri fudbalere Srbije na Svetskom prvenstvu, a među njima su i Miloš i Ana Mandić, otac i ćerka koji su bodrili Orlove i na Mundijalu u Rusiji.
Novobeograđani kojima je fudbal u krvi i kod kojih je tradicija da prate Orlove na velikim takmičenjima, javili su se Sputnjiku i prepričali atmosferu sa meča na Al Džanubu, gde smo remizirali sa Kamerunom (3:3), kao i to da očekuju da Orlovi visoko polete onda kada je to najpotrebnije – protiv Švajcarske, 2. decembra.
„Sve je ovde u Dohi vrlo živopisno. Bili smo brojniji i glasniji nego Kamerunci na Al Džanubu, i šteta što na kraju nismo pobedili. Istina, prvi smo primili gol, ali smo ćerka i ja verovali u naš preokret, zato što smo i tokom kvalifikacija uglavnom polazili iz minusa. Videli se po igri da možemo da se nosimo sa Kameruncima. Malo smo ih pritisli, usledio Strahinjin super gol glavom, a dva minuta kasnije erupcija oduševljenja svih Srba na Al Džanubu kada je Sergej matirao kamerunskog golmana“, prepričava nam utiske i dočarava atmosferu sa meča u kojem će na kraju Srbija i Kamerun podeliti bodove.
Ništa na poluvremenu nije ukazivalo na takav scenario. A kamoli u 53. minutu kada je rekorder po broju golova z nacionalni tim – Aleksandar Mitrović povisio na 3:1.
„Slikali smo se i smejali na poluvremenu. Vodili smo, sve je bilo kako treba. Još i taj Mitrov gol za veliku prednost. Ko bi rekao da će se posle sve ono desiti. Posle sreće i veselja usledila je tuga i dva brza gola. Bili smo srećni i samouvereni posle tog trećeg gola. Verovali smo u pobedu, ali je onda došlo do onog našeg čuvenog mentaliteta kada se opustimo, uljuljkamo... Počeli smo da se poigravamo i surovo smo kažnjeni“, ističe naš sagovornik, poznat pod nadimkom Brle.
© Foto : Privatna arhiva Ana Mandić
Ana Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Ana Mandić
Njegova ćerka Ana, igrala je veliki fudbal i bila reprezentativka Srbije za igračice do 17 godina. Ipak, odustala je i prešla na futsal, kako je otkrila Sputnjiku, dinamičnije joj je.
Uprkos porazu od Brazila (2:0) i remiju sa Kamerunom (3:3), Miloš i Ana nisu izgubili veru u Orlove. Naprotiv! Veruju da će protiv Švajcaraca u meču koji je za obe selekcije biti ili ne biti, proraditi čuveni srpski inat.
„Bićemo u petak na stadionu i bodrićemo naše fudbalere. Očekujemo pobedu. Dovoljno nam je i 1:0. Strašno verujemo da to može da se dogodi. Ma, ubeđeni smo. Mislimo da će proraditi naš čuveni ponos i već za ono što smo doživeli u Rusiji pre četiri godine protiv Švajcarske. Da im se sada revanširamo, slična je to ekipa. Sigurno da naši momci pamte šta se dešavalo i da će biti pravi kada je to najpotrebnije. Daleko od toga da potcenjujemo Švajcarce, dobra su ekipa, videlo se protiv Brazila koji se namučio kako bi došao do pobede. Ali, ne verujemo da je potrebno neko čudo da Srbija 'tuče' Švajcarsku, to je nešto realno“, prognozirali su iz Dohe za Sputnjik otac i ćerka koji su sa Novog Beograda iz bloka 33.
© Foto : Privatna arhivaAna u Rusiji
Ana u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Ana u Rusiji
Iskoristili smo priliku i da ih pitamo kako im se dopada čitava organizacija Mundijala u Kataru, s obzirom na to da je Zapad pokušao da diskredituje to što je FIFA poverila turnir arapskoj zemlji.
© Foto : Privatna arhiva Srbija zastava Katar
Srbija zastava Katar - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Srbija zastava Katar
„Fantastično je sve, a metro koji je većinom pod zemljom je savršen. Napravili su sjajnu infrastrukturu. Zaista je organizacija na visokom nivou. Vozovi dolaze u minut, konstantno cirkulišu i uvek možete da se informišete kada ćete gde da stignete i tak oda planirate svoje vreme. Interesantno je što su sve reprezentacije u jednom gradu. Svakodnevno srećete navijače iz čitavog sveta. Sve je spakovano u jedan grad, ne u jednu državu. Sve je vrlo egzotično, a Perla u kom smo mi smešteni je izuzetno moderan grad. To je ostrvo povezano putem sa kopnenim delom. Tu su tri marine u obliku kruga i to je naša oaza mira. Okačili smo ispod našeg prozora koji je na spratu i zastavu Srbije, kako bismo bili prepoznatljivi. Ma super nam je. Još naši da pobede Švajcarsku i da odemo u nokaut fazu“, rekao je Miloš za kraj razgovora.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Mitrović je u Kataru stao rame uz rame sa Piksijem
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Španci tvrde: Srbija odigrala najbolju utakmicu na Mundijalu
Granit Džaka pokazuje albanskog orla na utakmici Švajcarska-Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Albanac je naučio lekciju: „Mi smo Švajcarska – oni su Srbija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala