- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Španci tvrde: Srbija odigrala najbolju utakmicu na Mundijalu

© AP Photo / Frank AugsteinFudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Prema pisanju španske „Marke“ utakmica drugog kola grupe g između Srbije i Kameruna je najbolja utakmica u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva u Kataru.
Za Srbiju remi sa Kamerunom (3:3) nije toliko povoljan rezultat posebno kada se uzme u obzir da su Orlovi mogli da osvoje sva tri boda jer su imali veliku prednost od 3:1. Za utehu je Srbija dobila bod, ali i priznanje da su srpski fudbaleri sa Kameruncima odigrali najbolju utakmicu Svetskog prvenstva, bar tako smatra čuvena „Marka“.
Obe strane su vodile i obe strane su zaostajale u različitim trenucima meča, i obe su išle na pobedu, svesne da su im bodovi potrebni nakon što su izgubili uvodne mečeve.
Preokreti, fudbalske bravure, greške koje skupo koštaju, akcije za televizijske špice, utakmica Srbija i Kameruna imala je sve što treba da čini jednu spektakularnu utakmicu na Mundijalu.
Iako je Srbija krenula bolje, Aleksandar Mitrović je propustio tri rane šanse, afrička ekipa je bila ta koja je povela kada je Žan-Šarl Kasteleto uspeo da zatrese mrežu.
Srbija je, međutim, uspela da postigne dva gola u nadoknadi vremena prvog poluvremena da potpuno preokrene igru, a Strahinja Pavlović je uspeo da ubaci loptu u mrežu, pre nego što je Sergej Milinković-Savić samo nekoliko minuta kasnije takođe postigao sjajan pogodak.
Utakmica je nastavila da teče u fantastičnom ritmu, a Mitrović je pogodio za velikih 3:1.
„Kamerun je izgledao izgubljeno, ali su uspeli da izjednače tako što su dva puta savladali ofsajd zamku Srbije“, piše „Marka“.
Čuveni list pisao je drugom golu Kameruna koji je bio kontroverzan zbog ofsajda koji na kraju sudija nije video.
Prvim golom, u 63. minutu, činilo se da je Vinsent Abubakar mislio da je u ofsajdu iako je zastava ostala spušten, a onda je stiglo oduševljenje kada je VAR potvrdio da je gol regularan.
Marka je pisala i o tome kako je Srbija na gotovo identičan način primila drugi gol.
„Nekoliko trenutaka kasnije, Kamerun je postigao još jedan sličan gol pošto Srbija nije naučila lekciju, ponovo dozvolivši protivničkom napadaču da ostane u igri, ovog puta Eriku Maksimu Čupo-Motingu, a igrač Bajerna iz Minhena je dobro završio.
Oba tima su išla na pobedu u poslednjim trenucima, dodajući dodatnu zabavu, ali golova više nije bilo“, piše „Marka“.
Definitivno je da je za neutralne gledaoce ova utakmica bila pravi spektakl i poslastica, ali u Srbiji ostaje žal za prokockanom pobedom.
Gost emisije Miljanov korner pred odlazak na Mundijal u Kataru bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Mitrović je u Kataru stao rame uz rame sa Piksijem
Kristijano Ronaldo, Portugalija - Gana - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Portugalci su ispunili cilj, ali će se žaliti FIFA zbog Ronaldove kose /foto/
Brazil - Švajcarska - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Radost Brazilaca za radost Srba /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala