- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Portugalci su ispunili cilj, ali će se žaliti FIFA zbog Ronaldove kose /foto/

© AP Photo / Francisco SecoKristijano Ronaldo, Portugalija - Gana
Kristijano Ronaldo, Portugalija - Gana - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Portugalija se pobedom nad Urugvajem (2:0) u drugom kolu Mundijala u Kataru plasirala u osminu finala, ali nije zadovoljna! Razlog? Kristijano Ronaldo. Naime, gol koji su u 54. minutu postigli Portugalci, činilo se preko bivšeg asa Mančester junajteda, pripisan je Brunu Fernandešu koji je uputio centaršut.
Čitava zavrzlama nastala je zbog toga što iz FIFA smatraju da Kristijano nije dodirnuo loptu na putu ka golu i da nije on taj koji je matirao golmana Ročea.
Ronaldo jeste napravio trzaj glavom na fantastično dodavanje doskorašnjeg saigrača iz Junajteda, ali iz Međunarodne kuće fudbala procenjuju da je gol Fernandešov.
Sve to nateralo je čelnike Fudbalskog saveza Portugalije da se žale kod FIFA da dodatno i ponovo razmotri spornu situaciju iz 54. minuta.
U prilog tome stići će naravno fotografije i video snimci, koji pokazuju da je Ronaldo imao konakt sa loptom, sve i da je to učinila njegova kosa, što se, stiče se utisak zaista i vidi na slikama.
Kristijano je na Mundijalu u Kataru već ispisao istoriju fudbala, pošto je postao prvi fudbaler koji je na pet svetskih prvenstava postizao golove.
Sve je počelo u Nemačkoj 2006. kada je dao jedan pogodak, da bi 2010. u Južnoj Africi i 2014. u Brazilu učinio isto. Usledio je „bum“ Portugalca u Rusiji pre četiri godine kada je na Mundijalu dao čak četiri gola.
Sada je u Dohi bio precizan iz penala protiv Gana, što mu je osmi gol na SP, a ukupno 119. u dresu Portugalije.
Ipak, taj rekord mogao bi dodatno da bude podebljan u slučaju da FIFA uvaži žalbu FS Portugala i pripiše gol Kristijanu.
A povodom nesvakidašnje situacije se oglasio i još jedan direktno uključeni akter u ovu priču - Bruno Fernandeš koji je dao svoj sud.
„Činilo mi se da je dodirnuo loptu. Cilj mi je bio da centriram Ronaldo. Bez obzira na to, srećni smo zbog pobede. Ko god od nas da je postigao gol, najvažnija je pobeda“, rekao je Bruno i prokomentarisao dodatno Ronalda:
„Znamo da je Kristijano napadač koji je gladan golova, ali najvažnije je da smo ostvarili cilj i plasirali se u narednu fazu Mundijala“, zaključio je vezista Junajteda i Portugalije.
Posle dva odigrana kola u Grupi H, Portugalija ima šest bodova, Gana je druga sa tri, dok Koreja i Urugvaj imaju po bod.
Gost emisije Miljanov korner pred odlazak na Mundijal bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
SPORT
Fudbalski zemljotres uzdrmao Apenine – svi podneli ostavke u Juventusu!
Portugalija – Urugvaj - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Mundijal, 9. dan – Brazilci dali nadu Orlovima, Ronaldo poveo Portugaliju ka pobedi
Rigobert Song - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Sukob je izazvao pozitivnu reakciju – na štetu Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala